DISPARIȚII MISTERIOASE, CAZURI NEELUCIDATE

De curând, un site francez a reluat întâmplarea misterioasă care s-a produs cu un batalion britanic, în 1915, în timp ce se deplasa către Strâmtoarea Dardanele. În perioada martie – decembrie 1915, Franța și Marea Britanie au pornit un război împotriva Turciei, cu scopul de a controla toată zona strategică cu deschidere la mare. Turcii au fost susținuți în acest război de Germania.

Pierderile occidentalilor au fost imense, peste 45000 de morți.
Dispariția batalionului de la Norfolk a fost descrisă în detaliu, de alți militari aliați ai Marii Britanii care au supraviețuit acestui conflict. În data de 21 august 1915, 22 de soldați australieni, au văzut un batalion britanic, care se îndrepta spre locul unde se aflau turcii, pentru a porni un atac. Militarii erau înarmați și dotați cu tot echipamentul de luptă din acea perioadă.

Australienii care se aflau pe coasta unui munte, au observat că batalionul mergea paralel cu un curs de apă și instantaneu, au observat că un nor uriaș s-a format deasupra lui, iar după câteva secunde, batalionul dispăruse. Oameni, tancuri, cai, totul dispăruse. Au mai observat cum norul s-a ridicat ușor spre cer, împotriva vântului, până când a dispărut. Turcii au declarat oficial că nu au nimic în comun cu această dispariție. Documentele de război arată că în 21 august nu a avut nicio confruntare între părți.

O altă întâmplare la fel de misterioasă s-a întâmplat în 1707, în timpul Războiului de Succesiune din Spania, când 4000 de soldați ai arhiducelui Charles de Habsbourg, care luptau împotriva armatei lui Filip al V-lea, au dispărut într-o dimineață, de pe o culme a Munților Pirinei. În 1858, în timpul războiului pe care francezii îl duceau împotriva Vietnamului, 650 de soldați francezi, care înaintau spre Saigon, au dispărut, fără să fie găsită vreo urmă în acest sens.
La o distanță de doar 2 kilometrii, se afla un alt regiment francez. Aceștia au declarat că nu s-au dat lupte în acea zi și nu și-au putut explica dispariția regimentului, mai ales că, în se aflau alți militari.

O altă întâmplare la fel misterioasă s-a petrecut în decembrie 1937, când japonezii ocupaseră deja o parte din China.
China a hotărât într-un efort disperat să aducă 4000 de soldați care să păzească întrarea în capitala chineză.
A doua zi, s-a constatat că toți soldații chinezi au dispărut, excepție făcând câțiva zeci de chinezi care fuseseră dispuși la o distanță de un kilometru, față de ceilalți soldați. Aceștia au declarat că nu au auzit niciun zgomot. În toate cazurile prezentate mai sus, nu au fost descoperite cadavre ale celor dispăruți, echipament de luptă sau cai. Aceste cazuri sunt consemnate în documentele vremii și se bazează pe mărturiile persoanelor care au fost martori oculari.

S-au mai înregistrat cazuri de dispariție, dar acestea reprezintă niște situații cel puțin ieșite din comun, dat fiind numărul mare de persoane dispărute, iar întâmplările s-au petrecut în apropierea altor persoane care nu au observat nimic deosebit, în timpul acestor dispariții. Următoarea întâmplare s-a petrecut în 21 ianuarie 1978, când un copil de 11 ani este găsit pe o șosea, pe jumătate dezbrăcat.

Loading...

Bataillon_Norfolk

Copilul locuia într-o localitate care se afla la 500 de kilometri distanță și a povestit că se afla în pat, împreună cu vărul său, se pregăteau să doarmă, când o lumină a intrat în camera lor și i-a luat cu ea. În acea lumină de aflau opt oameni de talie mică, îmbrăcați în roșu, care nu au vorbit cu cei doi copii. Copilul a susținut că aceștia comunicau prin priviri. Le-au dat un lichid să bea, după care nu mai știe ce s-a întâmplat. În ciuda căutărilor, vărul său nu a mai fost găsit.
În SUA și Franța s-au înregistrat cazuri în care familii întregi au dispărut fără urmă. Anchetatorii nu au găsit urme de violență la fața locului, totul fiind intact în interiorul casei.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și