Descopera

DISPARIȚII MISTERIOASE

În 19 februarie 1979, cinci bărbați de pe insula Maui au plecat într-o ambarcațiune la pescuit. Cei cinci și ambarcațiunea au dispărut fără urmă.

S-a presupus că cei cinci s-au înecat. În anul1998, bucăți din ambarcațiune au fost găsite pe o insulă pustie situată la o distanță de 2000 de mile depărtare de insula Maui.

Au fost extinse cercetările pe insulă și a fost descoperit mormântul unuia dintre cei cinci pescari. Cu toate că s-au făcut căutări pe insulă nu au fost descoperite urme că o altă persoană ar fi locuit pe insulă. S-a pus întrebarea cine l-a înmormântat pe bărbat.

În istorie sunt cunoscute multe cazuri de dispariție. Una dintre acestea s-a produs în anul 1707, în cadrul războiului de succesiune din Spania. 4000 de soldați au dispărut în momentul în care traversau Pirineii.
Un alt caz s-a produs în anul 1858, într-o pădure din Saigon. Un batalion format din 650 de soldați a dispărut, cu toate că la o distanță de un kilometru se afla un alt batalion.

Poate că cel mai celebru caz de dispariții este cea a batalionului Norfolk, din anul 1915. Batalionul se apropia de Dardanele, Marea Neagră. Pe un deal din apropiere se afla un alt batalion englez care a asistat la această scenă. O ceață densă a cuprins zona unde se afla batalionul și când ceața s-a ridicat batalionul dispăruse.

Un alt caz la fel de misterios s-a petrecut în anul 1937, când japonezii au ocupat o parte din teritoriul Chinei. Cei 3000 de soldați chinezi care se aflau în zonă au dispărut fără urmă, cu toate că nu se dăduse nicio luptă.

loading...

O altă întîmplare misterioasă s-a întâmplat în anul 1989, când patru persoane se aflau într-o pădure din Rusia. Cu toate că soția își ținea de mână soțul, acesta a dispărut fără urmă în ceața care a acoperit zona. Corpul său nu a mai fost descoperit niciodată.

Dispariția unei persoane poate fi pusă pe seama a diferite cauze explicabile. Cum explicăm dispariția unui sat întreg?

În noiembrie 1930, 2000 de persoane care locuiau într-o așezare din apropierea lacului Anijikuni, din nordul Canadei, au dispărut misterios.

Joe Labelle, negustor de blănuri, era un obișnuit al satului prin meseria pe care o avea. Când a sosit, a observat cu stupoare că totul era pustiu, toate cabanele erau lipsite de oameni.

DISPARI%C8%9AII MISTERIOASE - DISPARIȚII MISTERIOASE

În cabane totul era intact, haine, alimente, chiar și focul din sobe mai ardea. Un alt fap șocant a fost acela că toți câinii de sanie ai eschimoșilor muriseră de foameși erau acoperiți de zăpadă. Cadavrele din cimitirul eschimos aflat în apropiere fuseseră dezgropate și orice rămășiță umană dispăruse.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top