DISPARIȚII MISTERIOASE

0

Unul din marile mistere ale Antichității este dispariția armatei regelui Cambyses, în deșertul Egiptului, în jurul anului 524 î.e.n. Potrivit lui Herodot, cei 50000 de soldați persani au fost înghițiți de o furtună de nisip și nu au mai fost găsiți. Această povestire fantastică a devenit o provocare pentru arheologi care au încercat, în zadar, să găsească armata, unii crezând că a fost îngropată în nisip.

Povestea lui Oliver Larch este deasemenea cel puțin bizară. El a ieșit iarna din casă, pentru a aduce apă de la fântână. Familia a auzit niște țipete de undeva din cer. Larch dispăruse. În luna decembrie a anului 1900, trei oameni din cadrul personalului însărcinat să aibă grijă de farul maritim din Insulele Flannan au dispărut brusc de la posturile lor.

Cei trei paznici dispăruți au lăsat la fața locului echipamentele și hainele fără de care nu ar fi putut supraviețui în condițiile vitrege de afară. În ciuda eforturilor și căutărilor întreprinse deopotrivă, de rude și autorități, nu s-a descoperit nicio urmă a celor trei paznici.
Între anii 1920-1950, în orășelul Benninton din statul Vermont, s-au petrecut o serie de dispariții neelucidate. Pe data de 1 decembrie 1949, John Tetford a dispărut brusc dintr-un autobuz aglomerat.
Conform declarației călătorilor, acesta dormea pe scaunul său când brusc nimeni nu l-a mai văzut. Actele și valiza sa au rămas intacte.

În 1 decembrie 1946, Paula Welden, o studentă în vârstă de 18 ani, a dispărut de sub ochii trecătorilor, în timp ce traversa strada. Nu s-a descoperit nicio urmă legată de dispariția sa bruscă.

În octombrie 1950, Paul Jepson, un băiețel de opt ani, a dispărut de lângă părinții săi. Căutările nu au dus la niciun rezultat. Owen Parffit, un bătrân rămas imobilizat la pat, deși era incapabil să se deplaseze, el a dispărut. Diplomatul englez Benjamin Bathurst se întorcea de la Hamburg împreună cu un prieten. Pe drum s-au oprit la un han, unde sub privirile mai multor martori oculari, pur și simplu s-a evaporat, a dispărut.

În anul 1975, un cetățean american, pe nume Jackson Wright, se întorcea de la New Jersey la New York. Când a intrat în tunelul Lincoln, a hotărât să oprească mașina și să şteargă parbrizurile. Soția sa a şters geamurile din spate, moment în care a dispărut.
Trei soldați britanici au fost martorii dispariției unui batalion, la Galipolli în Turcia, în timpul primului război mondial. Declarațiile lor au survenit la 50 de ani de la acest incident, când dispariția batalionului devenise faimoasă.

Ei susțin că au văzut de la adăpostul unui observator militar cum întreg batalionul Norfolk Royal mărșăluia spre dealurile din Golful Suvla. Un nor de praf i-a învăluit pe toți soldații. Norul s-a ridicat la cer iar soldații și tot armamentul au fost de negăsit.
După terminarea războiului Marea Britanie a cerut Turciei returnarea regimentului, pe care îl credeau în prizonierat.

Turcia a răspuns că nu deține nici o informație despre acest regiment. Căutările au fost zadarnice. Fermierul David Lang a dispărut împreună cu caii săi în timp ce se îndrepta spre o pășune. Dispariţia s-a produs sub privirile soției, ai celor doi copii, precum și a unui avocat din zonă.

Faimosul ansamblu arhitectonic de la Stonehenge a fost locul unei uluitoare dispariții. Un grup de tineri hippy, s-a hotărât să-și pună corturile în mijlocul acestui ansamblu. Distracția a fost întreruptă pe la 2 noaptea, când s-au auzit câteva tunete. Doi martori, un fermier și un polițist, au declarat că au văzut niște fulgere și auzind țipete au fugit spre ansamblul de pietre. Acolo au găsit un foc arzând mocnind și niște corturi goale.

mistere - DISPARIȚII MISTERIOASE

Dispariția unei persoane poate fi pusă pe seama a diferite cauze explicabile. Dar să dispară un sat cu 2000 de persoane, ce explicație mai poate fi dată? În noiembrie 1930, Joe Labelle, un negustor de blănuri se îndrepta spre o așezare a eschimoșilor, din nordul Canadei. Când a sosit în sat a constatat că acesta era pustiu, toate cabanele goale. În cabane proviziile de alimente erau intacte, la fel armele și hainele. A descoperit un foc aprins, deasupra căruia se rumenea o bucată de carne.

Autoritățile au descoperit unele aspecte șocante. Toți câinii de sanie ai eschimoșilor muriseră de foame și zăceau îngropați sub un strat de zăpadă, în timp ce cadavrele din cimitirul eschimoșilor au fost dezgropate și orice rămășiță umană dispăruse.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și