Directorul Institutului de Fizica Pământului: „Anul acesta sa ne asteptam la un cutremur de magnitudine!”

Directorul Institutului de Fizica Pământului: „Anul acesta sa ne asteptam la un cutremur de magnitudine!”

Directorul Institutului de Fizica Pământului,   Mircea Radulian,  a declarat, la emisiunea România Exclusiv, căRomânia se va confrunta cu un cutremur de magnitudine în 2012″. Această declaraţie întăreşte pentru că o dată ideea că marele cutremur pe care îl aşteaptă seismologii încă din anul 2008 trebuie să apară de la o zi la alta. Cutremurele de magnitudine sunt cele mai mari de 5-6 grade pe scara Richter, dar pot atinge şi o magnitudine mult mai mare.

Directorul Institutului de Fizica Pământului s-a referit in declaraţia sa ca un cutremur de 5 sau 6 grade va lovi România în acest an, iar mai apoi, în 2014, trebuie să ne aşteptăm la ceea ce este mai rău. Un cutremur devastator va bate la porţile ţării noastre, ceea ce înseamnă zeci de mii de morţi şi probabil mult mai mulţi răniţi.

„Pentru magnitudine 6 statistic fiind ar putea să fie. Asta înseamnă 2004 cu 10 ani, adică 2014. Pe de o parte cred că e bine să spui că trebuie să fim permanent pregătiţi. Noi nu ştim când vine, dar ştim că poate să vină”, a spus Mircea Radulian la RTV.

Această declaraţie trebuie să pună pe gânduri autorităţile locale pentru că în  cazul unui cutremur de doar 5 sau 6 grade pe scara Richter clădirile nu se vor prăbuşi dar să nu uităm că încă nu s-a dezvoltat o tehnologie care să prevadă cu precizie magnitudinea cutremurelor din viitor. În acest sens, seismologul  Mircea Radulian, dacă se înșală doar cu 1 grad atunci urgia se va abate asupra României.

loading...

Related posts