The news is by your side.

Directorul INFP avertizeaza ca putem sa ne asteptam la un cutremur devastator pana la sfarsitul anului

Isteria producerii unui cutremur de mare intensitate în Vrancea revine în atenția opiniei publice din cauza unei declaraţii interesante pe care a oferit-o Mircea Radulian, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului pentru Rtv.net.

“E posibil să vină un cutremur mare în 2012. Nu neg, dar anul 2012 nu are nimic deosebit. S-ar putea la fel de bine să nu vină, însă noi ar trebui să fim pregătiți tot timpul. Oricând putem avea un cutremur, și peste două minute. Cert este că zona Vrancea este o zonă seismică activă şi încărcată tectonic, iar acest lucru nu putem să îl neglijăm”, a spus Radulian.

Odată cu producerea cutremurelor de mică intensitate zonele de rezistenţă din subteran sunt afectate progresiv cauză pentru care cedează şi se degajă o energie fantastic de mare. În acest fel se produc cutremurele de mare intensitate în Vrancea.

Cutremurele mici şi moderate care se înregistrează frecvent în Vrancea afectează zone de dimensiuni mici şi de rezistenţă mică. Zone de rezistenţă mare sunt ca nişte piloni care cedează mult mai greu (o dată sau de două ori pe secol). Totuşi cu timpul, rezistenţa sistemului se concentrează pe aceşti piloni, care inevitabil vor ceda la un moment dat. Nu putem ştii cât pot rezista aceşti piloni”, a spus Radulian.

cutremur-romania-vrancea Directorul INFP avertizeaza ca putem sa ne asteptam la un cutremur devastator pana la sfarsitul anului

In acest fel, putem să ne așteptăm în orice moment ca zona de rezistență să cedeze şi să se producă un cutremur devastator în România. Cu cât se vor produce mai multe cutremure de intensitate medie cu atât avem șanse mai mari ca marele cutremur să ne lovească. Nu trebuie să uităm faptul că în ultima perioadă se produc din ce în ce mai multe cutremure de 4 grade pe scara Richter, cauză pentru care putem să concluzionăm ca ele prevestesc marele cutremur.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și