Take a fresh look at your lifestyle.

Dincolo de Univers un alt univers geamăn cu al nostru. Iată ce se petrece acolo

Una dintre cele mai interesante întrebări cu privire la Univers, este ceea ce se află dincolo de el. Teoria Big Bang-ului nu ar putea să răspundă la această întrebare, decât parțial și din acest motiv oamenii de știință au simulat un nou model universal. Acolo unde se termină universul nostru, se află un alt univers, în oglindă cu al nostru, unde timpul curge invers și legile fizicii sunt inversate.

Ce este dincolo de Univers?


Aceasta este una dintre întrebările fundamentale ale fizicii, la care au încercat numeroși oameni de știință să ofere un răspuns plauzibil de-a lungul timpului. De data aceasta, o echipă de specialiști, condusă de fizicianul Flavio Mercati, Universitatea Sapienza din Roma, a proiectat un nou model despre universul nostru, dar și despre ceea ce se află dincolo de el.

Această teorie a fost elaborată într-o lucrare științifică, care a fost publicată în revista de specialitate Physics Letters B.

Rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare, pentru că oamenii de știință susțin că dincolo de universul nostru există un univers în oglindă. Este o reflexie a universului nostru, unde legile fizicii sunt total opuse cu ale noastre. Mai mult de atât, timpul se scurge invers, iar universul celălalt este pur și simplu o reflexie a celui din care facem parte.

“Ne putem gândi la ele ca două universuri „ spate în spate “, care evoluează în opuse direcțiile temporale și având o proporție de materie și antimaterie inversate . Aceasta ar putea deschide posibilitatea incitantă de a explica problema asimetriei dintre materie „, susține Flavio Mercati.

Mai mult de atât, specialiștii susțin că în acest fel se poate explica faptul pentru care echilibrul din materie și antimaterie nu există în universul nostru. Pentru că materia care există aici are un corespondent de antimaterie din universul geamăn și invers.

Loading...

Un alt punct de vedere interesant se referă la momentul Big Bang. Oamenii de știință sunt de părere că acest moment a existat, dar în loc de o singură expansiune, așa cum s-a crezut până în prezent, au existat două. Și astfel s-au format cele două universuri gemene.

univers

Nu se poate preciza dacă în acel antiunivers tot ceea ce există aici are un corespondent, în sensul că dacă există existăm și noi acolo într-o formă sau alta.

loading...

Comentariile sunt închise.