DIN LUMEA CELOR CARE NU CUVÂNTĂ

Când vorbim despre încredere și fidelitate ne gândim în primul rând la oameni. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Monogamia este ceva rar în viața animalelor, totuși, specialiștii au identificat specii de animale care formează perechi pe viață. Gibonii sunt cele mai apropiate rude ale omului.

Ei formează cupluri pe viață, în interiorul cărora relațiile sunt foarte trainice. Ambele sexe se află pe poziții egale în această relație. Lebedele sunt monogame și formează cupluri pe viață.

Vulturii negri sunt la fel de loiali, dar extrem de agresivi când cineva calcă strâmb. Albatroșii se întorc în același cuib și la aceeași femelă, în fiecare an. Albatroșii trăiesc în jur de 6 de ani.

Legătura dintre albatroși durează până când partenerul moare. Fiecare cuplu de albatroși construiește un cuib în apropiere de locul unde s-au născut. Ambii parteneri petrec luni bune de despărțire, călătorind pe mări și oceane în căutare de hrană. De fiecare dată, revin la același cuib și la același partener.

Femela clocește un singur ou, iar puiul poate să stea și 9 luni singur, în timp ce părinții sunt plecați după hrană. Turturelele sunt un simbol al dragostei datorită fidelității lor, despre care a scris și Shakespeare. Șoarecii de câmp formează cupluri pe viață. Masculii sunt recunoscuți pentru fanatismul lor.

Loading...

Resping orice femelă care se apropie de ei. Lupii au o adevărată viață de familie. O haită este formată dintr-un mascul, o femelă și rudele acestora. Viața în haită se desfăşoară după reguli bine stabilite.

Exemplarul cu statutul social cel mai jos mănâncă ultimul. Când două haite se întâlnesc luptele sunt feroce. Indivizii căzuți în luptă sunt devorați de supraviețuitori.

ANIMALE

Când vorbim despre dragoste ar trebui să ne gândim și la animale. Pinguinii au cea mai frumoasă poveste de dragoste. Femelele și masculii fac cu rândul când vine vorba de clocirea ouălor și de hrănirea puilor.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și