Conspiratii

Din cauza schimbarilor climaterice bananele vor lua locul cartofilor

Conform unui studiu recent realizat de membrii grupului consultativ pentru organizația internațională dedicată cercetării științifice în domeniul agriculturii (Grupul Consultativ pentru Cercetare Agricolă Internațională), bananele pot deveni în curând alimentul de bază pentru milioane de oameni. Consumul bananelor va devansa consumul de cartofi, sau alte legume, din cauza schimbărilor climatice dramatice care vor surveni în viitorul apropiat.

Cercetătorii cred că bananele vor deveni alimentul principal mai ales în ţările în curs de dezvoltare, precum şi în cele în care cartoful se cultivă în prezent. Schimbările climatice din viitorul apropiat, cât şi creşterea temperaturii globale cu câteva grade va permite cultivarea bananierilor în ţările cu climă temperată şi chiar pe solurile pe care în prezent se cultivă legume precum cartofi, morcovi sau ceapă.

Schimbarea climaterică trebuie să-i determine pe oameni să devină deschişi la cultivarea plantelor tropicale pentru că altfel nu se vor putea adapta noii vieţi. În timp ce culturile tradiţionale se vor lupta pentru supravieţuire, cele neconvenţionale vor câştiga teren.

Viitorul apropiat va aduce după sine o scădere dramatică a recoltelor tradiţionale şi atunci va fi momentul în care soiurile tropicale se vor impune. Provocarea din prezent este de a găsi soiuri de banane care să fie crescute şi la mare altitudine şi în zone în care cresc cartofii. În acest fel, cartofii se vor cultiva în ţările care deţin un climat mai rece în prezent, iar bananele vor deveni leguma de bază în ţările cu un climat temperat.

banane - Din cauza schimbarilor climaterice bananele vor lua locul cartofilor

Aceasta este cea mai simplă soluţie. Cu toate acestea, în zonele în care se cultivă acum cartofii va creşte temperatura soluţia va fi cultivarea bananelor.” susţine dr. Philip Thornton, unul dintre specialiştii care a elaborat studiul.

Astfel, România va deveni o ţară în care cartoful o să fie uitat în viitorul apropiat, iar bananele vor fi aliment de bază pentru o perioadă nedeterminată. Urmând acelaşi model şi animalele vor avea de suferit şi vom fi nevoiţi să creştem animale care se adaptează la noul climat.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top