Dilatarea Pământului, o realitate ireversibilă

Dilatarea Pământului, o realitate ireversibilă

Universul este în expansiune, galaxiile, sistemul nostru solar de asemenea chiar și dilatarea Pământului este o realitate. Acest fenomen este confirmat de studiile ştiinţifice. Specialiştii prefera să evite termenul de expansiune și vorbesc despre dilatare. Soarele la rându-i, suporta un fenomen de dilatare. Diametrul sau este de o sută de ori mai mare și este de 2000 de ori mai luminos. Ce se întâmpla

Pământul în această situație

Informațiile care parvin de la sateliţi, sonde spaţiale au relevat o activitate tectonică de extindere a suprafeţei terestre. În anul 1961, fizicianul Paul Dirac susţinea că valoarea gravitaţiei s-a diminuat și în consecinţă, crește volumul Pământului. El lansa teoria expansiunii Pământului.

Acum sute de milioane de ani, diametrul Pământului era jumătate din valoarea actuală, de 3635 km. Toată suprafața planetei era acoperită de un singur continent.

Studiile recente au relevat o extensie a crustei submarine, fenomen care susţine teoria lui Dirac. Expansiunea Universului și implicit a planetelor a început odată cu Big Bang-ul. Potrivirea contururilor continentelor sugerează că în trecut, acestea au format un singur continent.

Fragmentarea mega-continentului a fost generată de creșterea volumului planetei. În crăpăturile nou formate au apărut oceanele.

Legea lui Hubble

În anul 1930, fizicianul Hubble lansa teoria conform căreia, cu cât o galaxie este mai departe, cu atât se îndepărtează mai rapid de noi. Aceasta indică faptul că Universul se extinde în toate direcţiile, astfel încât toate corpurile existente în el se îndepărtează unele de altele.

Big Bang

În prezent, teoria originii Universului ca o uriașa explozie este larg acceptată în comunitatea ştiinţifică. Știința nu are răspuns la ceea ce a produs cauza primară care a condus la misterioasa explozie.

Unii cercetători au încercat să explice cauza apelând la câteva concepte ale fizicii cuantice, cum ar fi fluctuaţiile fizice ale vidului. Vidul cuantic exista, ocupa spațiu și are energie. Alte teorii vorbesc despre existența universurilor multiple.

Big Bang-ul a fost explozia spațiului la începutul timpului. Pentru a înțelege această teorie, imaginaţi-vă că timpul de la Big Bang și până în prezent este comprimat într-un singur an, de la 1 ianuarie la 31 decembrie. În aprilie, a luat naștere galaxia noastră, Calea Lactee.

În august s-a format Soarele, după care Pământul s-a rotunjit. În octombrie apare oxigenul în atmosfera Pământului. Apar celulele vii, celulele cu nucleu, organismele multicelulare, după care apar peştii, plantele, amfibienii și dinozaurii. În ultima sa zi, pe 31 decembrie, apare omul.

La început, la temperaturi foarte înalte, cele patru forţe pe care le cunoaștem erau unificate. Gravitaţia, forța electromagnetică, forțele nucleare slabe și tari erau unite. Apoi s-au separat și au apărut fotonii, electronii, protonii și alte particule elementare. Pe măsura ce Universul se dilată, se răcea, iar după 300000 de ani, temperatura a scăzut suficient de mult ca să permită formarea atomilor din hidrogen și heliu. Densitatea a scăzut, iar fotonii erau liberi, era lumină. Universul a devenit transparent.

loading...
CATEGORIES
Share This