Descopera

DICTATORI – MĂRIRE ȘI DECĂDERE, EXTAZ ȘI AGONIE

0views

La trei ani de la moartea Evei Peron, soția președintelui Argentinei, trupul ei îmbălsămat a dispărut brusc, mutat de militarii argentinieni înaintea loviturii de stat, în urma căreia președintele Juan Peron avea să-și piardă funcția. De atunci cadavrul său a circulat 20 de ani prin Europa.

Eva Peron a fost cea mai controversată și iubită primă doamnă a Argentinei. Domingo Tellechea este un cunoscut restaurator de artă, antichități și … rămășițe umane.

În 1974, el a fost însărcinat să transforme trupul Evei Peron pentru a-l putea expune publicului. Susținătorii lui Peron au văzut în dispariția cadavrului, o măsură de a șterge orice urmă a acestui regim. Odată ce militarii au luat trupul a început odiseea acestuia. A stat o vreme într-un camion parcat pe o stradă. A fost apoi dus în birourile Serviciilor Militare de Informații.
Legenda spune că oriunde era dus cadavrul, apăreau flori și lumânări.

În 1957, cu ajutorul Vaticanului, trupul neînsufleţit a fost dus în Italia și depus într-un cimitir din Milano, sub un nume fals.
Argentinienii nu o uitaseră, pe străzile capitalei apăruseră graffiti cu întrebarea unde e trupul Evei? În 1970, partidul lui Peron intră în legalitate, Juan Peron se afla în exil, în Spania. Autoritățile argentiniene hotărăsc ca trupul neînsufleţit să fie dus în Spania.

Sicriul a ajuns la casa lui Peron din Madrid unde Juan Peron împreună cu cea de-a treia soție, au curățat trupul, care era lovit și au mai observat că avea un deget lipsă de la o mână. În 1973, Juan Peron a fost ales președinte al Argentinei iar soția sa Isabel vice-președinte. Un an mai târziu acesta moare, iar Isabel devine președinte. Trupul Evei Peron a fost restaurat și expus alături de cel al lui Juan Peron.

În prezent corpul neînsufleţit se află înmormântat într-un cimitir, construindu-se un adevărat buncăr, pentru ca trupul neînsufleţit să nu mai fie deshumat. Nicolai al II lea a fost ultimul țar al Rusiei. El împreună cu soția sa Alexandra și cei cinci copii au fost executați de bolșevici.

Loading...

La început trupurile au fost aruncate într-un puț de mină părăsită. Acest lucru a fost descoperit repede de către populația din zonă, motiv pentru care au fost mutați cu ajutorul unui camion spre altă zonă. Camionul s-a defectat, trupurile au fost aruncate într-o groapă comună, s-a turnat acid sulfuric peste acestea pentru a nu mai putea fi recunoscute.

Militarii care au executat membrii casei regale erau de origine maghiară. Printre ei se afla și viitorul președinte al Ungariei, Nagy Imre. După căderea comunismului au fost identificate osemintele, cu ajutorul ADN-ului. Trupurile prințului moștenitor și cel al Anastasiei, fiica cea mai mică nu au fost descoperite. După 1940 au început să apară persoane care susțineau că sunt Anastasia.

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost executați în 1989. Suspiciunea că cei doi nu sunt înmormântați la Ghencea pleacă de la faptul că cele două cadavre a fost pierdute câteva zile iar apoi uitate timp de trei zile la Spitalul Militar. Gelu Voican Voiculescu a vorbit despre acest incident, în urma căruia cele două cadavre au zăcut în zăpada de pe stadionul Ghencea, recuperate câteva zile mai târziu.

eva peron

Luați cu febra instalării lor la Palatul Victoria, noua putere a uitat de cele două cadavre lăsate undeva la spitalul Militar. Au fost înmormântați pe 30 decembrie 1989. Sadam Hussein după ce a fost capturat de către americani, se ascunsese într-o groapă în apropierea satului său natal, a fost condamnat la moarte. Pentru că se apropia o sărbătoare musulmană, el a fost omorât prin spânzurare a doua zi în zori.

Călăii spun că a murit calm, cu Coranul în mână, spunând că Irakul trebuie să aibă grijă la Iran. Singura femeie prim-ministru în India a fost Indira Gandhi. Este fiica lui Nehru, care a fost prim-ministru până în 1964. Din cauza politicii centralizate pe care a dus-o și-a atras mulți dușmani. În 1984 a fost asasinată. A fost numită Doamna de Fier a Indiei și din cauza politicii externe pe care a dus-o. A reușit să creeze un adevărat război confesional, culminând cu atacul asupra unui templu Sikhs. Se spune că urmarea directă a acestei acțiuni a fost asasinarea sa, chiar de către cele două gărzi de corp ale sale. În 1991, și fiul său Rajiv a fost asasinat.loading...