Descopera

Detaliu ÎNFRICOŞĂTOR, descoperit într-o pictură murală din secolul al XVI-lea. Istoricii, BULVERSAȚI: „Este foarte stranie” (VIDEO)

Angie şi Rhodri Powell, din Marea Britanie, au fost extrem de încântaţi în momentul în care, în urmă cu câţiva ani, dorind să-şi redecoreze casa din Somerset, au descoperit o pictură murală din secolul al XVI-lea. Iar încântarea a fost şi mai mai mare atunci atunci când un expert le-a spus că pictura are o importanţă naţională.

Însă surprizele nu s-au oprit pentru cei doi soţi. Angie şi Rhodri au mai făcut o descoperire, care, de această dată, le-a dat fiori pe şira spinării. Cei doi spun că pictura murală ascunde un detaliu şocant. Deşi la prima vedere pictura îl arată pe regele Henric al VIII-lea stând pe tron, atunci cand este privită invers, de jos în sus, desenul seamănă cu chipul Diavolului, spun ei.

fresca - Detaliu ÎNFRICOŞĂTOR, descoperit într-o pictură murală din secolul al XVI-lea. Istoricii, BULVERSAȚI: "Este foarte stranie" (VIDEO)

Acceaşi imagine înfricoşătoare se vede şi dacă priveşti pictura printr-o sticlă.

„Când ne-am dat seama de acest detaliu, eu şi soţul meu ne-am sperit îngrozitor de rău. Este o imagine foarte neplacută. M-am speriat pentru că mi-am dat seama că este Diavolul!”, a povestit Angie pentru Daily Mail.

Pictura, despre care experţii susţin că a fost realizată între anii 1530-1540, are o lăţime de 6 metri şi o înălţime de aproape 2 metri.

Kathryn Davies, specialist în pictura murală, a declarat: „Arată cam…diavolesc, într-adevăr. Imaginea este bizară şi când te uiţi la ea printr-un pahar. Este foarte stranie”.

loading...

Diarmaid MacCulloch, specialist în istoria religiilor, crede însă că iluzia optică a fost realizată probabil intenţionat, fiind o glumă la moda în perioada respectivă.

Jurnalul

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top