The news is by your side.

Descoperirile viitorului care vor salva omenirea de la disparitie

0

Trăim într-o lume care este în permanentă mișcare și schimbare. Știința este una dintre ramurile vieții care evoluează halucinant de repede, fapt pentru care viitorul apropiat arată mai roz decât ne-am fi așteptat. Acest aspect este precum o gură de oxigen oferită omenirii în condițiile în care viitorul ridică mai multe probleme globale care trebuiesc rezolvate pentru ca viața de pe Terra să nu fie pusă în pericol.

Printre aceste probleme se află numărul tot mai mare al oamenilor, dar și avertizarea pe care celebrul fizician Stephen Hawking a lansat-o cu privire la găsirea altei planete pentru locuit în următorii 1000 de ani. Pe lângă aceste două aspecte capitale, o altă problemă reală este cea a mediului înconjurător și a poluării.

În vederea rezolvării acestor probleme, știința propune câteva descoperiri impresionate care se vor realiza în cel mult 20-30 de ani:

Imortalitatea

Există mai multe grupuri de cercetători care studiază problema imortalității. Progresul spre porțile nemuririi este unul fantastic, iar specialiștii sunt de părere că în cel mult 20 de ani omul nu va mai cunoaște moartea. Problema este dacă vom avea spațiu pe această planetă pentru a trăi o viață veșnică sau mult mai lungă?

Futurologul american, Ray Kurzweil, susține că imortalitatea se va atinge cu ajutorul nanotehnologiei. Astfel, capacitarea organelor omului va fi extinsă și prelungirea duratei vieții va crește considerabil. Mai mult de atât, genele umane vor putea fi reprogramate și în aceste condiții se vor evita îmbătrânirea, dar și boala.

Evoluția calculatoarelor

Prima etapă în dezvoltarea calculatoarelor va fi una de excepție pentru că dacă în ziua de astăzi folosim tastatura pentru a introduce datele într-un calculator, în viitorul apropiat ele vor fi capabile să citească gândurile oamenilor. Pentru ca această tehnologie să devină reală este nevoie de realizarea unui sistem care să poată identifica și percepe undele cerebrale. Pe calea acestor unde se va face transferul informațional. Apoi, nu va mai fi decât un pas mic până la mutarea valorii informaționale din creier în spațiul de stocare al calculatorului.

Evadarea spre o lume nouă

tehnologie Descoperirile viitorului care vor salva omenirea de la disparitieChiar dacă momentan pare imposibil de ajuns la o planetă care este capabilă să susțină viața, acest fapt va deveni o nevoie importantă în viitorul apropiat. Cercetătorii se întreabă în prezent dacă Terra este capabilă să susțină viața a 10 miliarde de oameni? Cel puțin acesta va fi numărul total al populației înregistrate pe glob în viitorul apropiat. Și dacă planeta noastre nu ne mai poate susține atunci vom fi nevoiți să cucerim spațiul într-o formă sau alta.

Rezolvarea crizei energetice

În prezent omenirea se află la începuturile unei crize energetice, care se va aprofunda odată cu trecerea timpului. Prețul petrolului este în continuă creștere, prețul cărbunilor s-a dublat în ultimii ani, iar electricitatea a devenit un lux pentru anumiți oameni. De exemplu, peste 1,6 miliarde de oameni de pe glob nu au energie electrică și acest număr o să fie într-o permanentă creștere. Țările dezvoltate consumă din ce în ce mai multă energie, iar cele sărace sau în curs de dezvoltare nu mai pot fi alimentate cu energia necesară. Se va crea un dezechilibru important care va declanșa o criză de proporții în lumea întreagă.

Una dintre rezolvările acestei probleme, pe lângă folosirea energiei libere, este construirea unor reactoare termonucleare, care pe baza apei de mare să producă energie. Un astfel de proiect se preconizează a fi construit în jurul anului 2030 și astfel criza energetică devine istorie.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și