Take a fresh look at your lifestyle.

Descoperiri incredibile care puteau schimba lumea. Ele sunt ignorate

Pierre Lance este un cercetător care și-a efectuat studiile independent, departe de breasla științifică pe care o consideră o adevărată nomenclatură.

Conform declarațiilor sale, să accezi în rândul oamenilor de știință este un drum lung, plin cu multe obstacole. El a exemplificat acest lucru prin trei etape cu care se confruntă un cercetător.

În prima fază, ți se spune că descoperirea este falsă. În a doua, descoperirea este valabilă dar este de importanță mică. În cea de a treia fază, este recunoscută importanța ei, dare nu ești tu autorul.

În general, viața unui inventator este plină de disperare, neajunsuri, nerecunoaștere, sărăcie, moarte în anonimat. Unul dintre aceștia este Nikola Tesla, o personalitate strălucită, un vizionar. Despre el se spune că a luminat lumea. A murit într-o cameră de hotel, într-o sărăcie lucie.

Un alt caz este cel al cercetătorului Mirko Beljanski care în anii 80 a făcut câteva descoperiri de excepție în ceea ce privește cancerul. El a postulat existența unei enzime care transformă ARN-ul în ADN într-o bacterie.

Puțin mai târziu, descoperă că între o celulă sănătoasă și una cancerigenă există diferențe fizico-chimice la nivelul ADN-ului, iar în organism există molecule alcaide care se opun evoluției celulelor canceroase. El realizează două tipuri de medicamente pe care le propune a fi utilizate în tratamentul contra cancerului.

Loading...

Descoperirea sa și studiile sale sunt ignorate de lumea științifică. Mai târziu, alți cercetători au preluat studiile sale în mod ilegal și abuziv, fiind laureați ai premiului Nobel.

Gazul Brown poate schimba lumea

În anul 1875, Jules Verne scria, în romanul său, Insula misterioasă, într-o zi, apa va deveni combustibil.

Yull Brown a fost obsedat de această idee care l-a preocupat mai mulți ani. El a obținut un amestec de hidrogen diatomic și monoatomic, plus oxigen. Gazul obținut poartă denumirea de Brown și este o formă particulară de apă. El ar putea schimba planeta din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, marile companii ale lumii refuză să-l utilizeze. Cine pierde și cine câștigă?

Ștefania Mărăcineanu, anonimatul ucide celebritatea

Puțini dintre noi cunoaștem faptul că Ștefania Mărăcineanu, chimist și fizician, este inventatoarea radioactivității artificiale. A studiat la Sorbona și a demonstrat că plumbul în contact cu soarele devine radioactiv. Cu toate că ea a descoperit radioactivitatea artificială, premiul Nobel este acordat în anul 1935, fiicei savantei Marie Curie, Irene Juliot și soțului acesteia, Frederic Juliot.

Câțiva ani mai târziu, Irene Juliot a recunoscut în mod public meritul Ștefaniei Mărăcineanu. Într-o scrisoare plină de revoltă pe care o adresase regelui Carol al II-lea, Ștefania Mărăcineanu scria, veșnice plecăciuni față de cei de afară, bogați, deci deștepți și merituoși. Ea făcea aluzie la statul român care nu a făcut niciun demers pentru a-i fi recunoscută invenția.

De la profetul Ezechil la Iustin Capră

Vehiculul biblic descris de Ezechil a devenit realitate datorită inventatorului Iustin Capră, care în anul 1958, a proiectat un astfel de aparat. Și astăzi, un astfel de aparat este folosit în intervențiile de salvare de pe platformele maritime.

Pentru că a demonstrat că axa mare a elipsei pe care se deplasează Pământul în jurul Soarelui este de o mărime variabilă, un crater de pe Lună poartă numele de Spiru Haret, în memoria românului Iustin Capră, fondatorul astrofizicii moderne.

loading...

Comentariile sunt închise.