The news is by your side.

Descoperiri impresionante despre corpul uman

0

De foarte multe ori când ne gândim la corpul nostru ne dăm seama că nu știm foarte multe lucruri concrete despre el. Aceasta a fost una dintre cauzele pentru care am tot scris diverse articole informative despre corpul uman, dar odată cu trecerea timpului noi descoperiri importante sunt efectuate.

Trebuie să înțelegem și să percepem corpul uman precum o mașinărie inteligentă care a fost concepută pentru a evolua singură. Pentru ca această evoluție să fie posibilă, corpul uman a fost dotat cu diverse aspecte greu de conceput.

1. Stomacul este mai inteligent decât crezi

Un nou studiu a demonstrat că stomacul uman este dotat cu anumite celule inteligente. Oamenii de știință le compară cu neuronii din creier, pentru că aceste celule conferă un rol al inteligenței asupra stomacului.

2. Părul de pe corpul uman este același ca la cimpanzei

Chiar dacă pare greu de crezut structura părului uman, cât și locul unde este așezat pe corp este identic cu cel găsit la cimpanzei. Oare această asemănare ne aduce aminte de un predecesor comun?

3. ADN-ul este compus din viruși

Una dintre cele mai mari surprize pe care le-au avut cercetătorii a fost să afle că Adn-ul uman este parțial compus din viruși.Virușii nu se pot reproduce pe cont propriu, dar ei au găsit un mod ingenios de a-și perpetua specia integrându-se în celule. Acestea când se reproduc, reprodus și virușii. Cercetătorii susțin că aproximativ 9% din ADN-ul uman conține genele de viruși.

adn-uman Descoperiri impresionante despre corpul uman

4. Corpul tău este mult mai tânăr decât tine

În fiecare zi milioane de celule mor, în timp ce sunt înlocuite cu altele noi. Acest proces este unul care se repetă până într-un punct când intervine moartea, dar cel mai ciudat este că celulele pe care le avea în adolescență ele nu mai există, ceea ce naște ideea unui corp mai tânăr decât vârsta propriu-zisă. Și atunci putem să ne întrebăm dacă existăm cu adevărat pentru că în fiecare zi suntem de fapt alt om?

5. Unghiul mort

Ochiul uman are o eroare destul de mare. Această eroare este numită de specialiști unghiul mort. Se cunoaște faptul că lumina nu ajunge în totalitate la ochiul uman, ceea ce ne face să nu vedem tot ceea ce este în jurul nostru.

6. Liniile Blaschko

Liniile Blaschko sunt o boală extrem de rară şi care nu are explicaţie, fiind întâlnită prima dată în anul 1901 la dermatologul german Alfred Blaschko. Nu este o boală clară şi nu are nici simptome evidente, iar Liniile Blaschko sunt ca un tipar invizibil construit în Adn-ul uman care ies la suprafaţă ca nişte linii colorate pe corp. Acestea se formează în formă de “V” pe spate şi în formă de “S” pe piept.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și