The news is by your side.

DESCOPERIRI CARE NE ADÂNCESC MAI MULT ÎN MISTER

De curând, cercetătorii au descoperit misterul dispariției armatei persane, a regelui Cambyse II, în urmă cu 2500 de ani. În anul 524 î.Hr., armata persană număra peste 50000 de soldați. Documentele descriu dispariția misterioasă a acestei armate. Herodot susținea că o furtună de nisip din deșertul egiptean, ar fi cauza acestei dispariții.

Armata a pornit din Teba către Siwa, dar nu a ajuns la destinație niciodată. Cercetătorii au căutate urme care să ateste trecerea lor prin deșert, arme, schelete. Nu au reușit să descopere nimic, în acest sens. Căutările au continuat , în ultimii zece ani, într-o altă parte a deșertului. După lungi căutări, au descoperit ruinele unui templu. Pe una dintre pietre era inscripționat numele unei căpetenii a rebelilor și data când acești rebeli au ucis toată armata persană.
În marele șantier din New York, respectiv zona în care erau cele două Turnuri Gemene, constructorii au descoperit resturile unui vapor. La o adâncime de șapte metri în pământ, a fost descoperit vaporul, care are o lungime de zece metri și este fabricat din lemn.

Bucăți din vapor au fost trimise pentru analiză la Universitatea Colombia. În laboratoarele acestei universități este folosită tehnica numită dendrocronologia. Vechimea lemnului este stabilită după numărul de cercuri și învelișuri pe care îl prezintă lemnul. S-a stabilit că arborii au fost tăiați în anul 1773, în regiunea Philadelphia. Cercurile din interiorul copacului sunt mai mai groase și întunecate, pentru anii ploioși și mai fine pentru anii secetoși.

Cercetătorii au descoperit urme de viermi care trăiesc în Marea Caraibelor, semn că vaporul a navigat în acele zone.
Nu se cunoaște modul în care vaporul a ajuns în acea zonă. Un alt mare mister se pare că va fi dezlegat. Cu ajutorul unui sonar, cercetătorii canadieni au reușit să localizeze epava unui vapor, în Arctica. Cercetătorii susțin că ar putea fi vorba despre vaporul lui Sir John Franklin, care în 1845 a plecat din Anglia într-o expediție. Peste 30 de ani, vaporul și implicit echipajul, au fost căutați.

Franklin avea misiunea de a deschide un pasaj maritim, între Atlantic și Pacific, trecând prin nordul Americii.
El a plecat cu două vapoare, care pentru epoca respectivă erau performante. Este vorba de vapori cu aer, încălzire, 3000 de conserve, care ar fi trebuit să asigure hrană echipajului, trei ani. Echipajele celor două vapoare erau formate din 129 de marinari. Descoperirea nu s-a făcut prin hazard. Guvernul canadian a alocat milioane de dolari, timp de șase luni, pentru a descoperi epavele acestor vapoare. Guvernul canadian a făcut acest demers, pentru a susține autoritatea canadiană în Arctica. Arhipelagul a fost cedat de către englezi, canadienilor, în 1880, cu mult timp după ce Canada își câștigase independența.

templu DESCOPERIRI CARE NE ADÂNCESC MAI MULT ÎN  MISTER

Faptul că vasele au fost prinse în calota de gheață, documentele și scrisorile de la bordul vapoarelor sunt bine conservate, spun specialiștii. Aceste documente vor putea să facă lumină asupra primului vapor care a ajuns în Arctica, și asupra autorității de drept, a acestei zone. O altă descoperire s-a produs în timpul unei misiuni submarine, în apropiere de Sicilia. Au fost scoase la suprafață 39 de lingouri dintr-un metal necunoscut. Se pare că acest metal este oricalc, un metal rar, des pomenit în legendele despre Atlantida, folosit în crearea de ornamente. Oricalcul este un aliaj format din zinc, carbon și cupru. Platon a scris că acest metal era folosit pentru decorarea templului lui Poseidon.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și