Descopera

DESCOPERIRI ARHEOLOGICE CARE NU CONVIN AUTORITĂȚILOR

În anul 1885, un arheolog german descoperă în Egipt o construcție care seamănă foarte mult cu un baraj. Este vorba despre un zid, care are o lungime de 100 de metri, grosimea de 80 de metri și înălțimea de 62 metri. Se presupune că a fost zidit de prima dinastie faraonică, în anul 3500 î.Hr.

Pentru a construi barajul a fost necesar să fie deplasați 100000 de metri cubi de piatră. 40% din construcție a fost deteriorată de vânt și ploi. Cercetătorii egipteni nu s-au arătat interesați de această descoperire, pentru că, acest baraj scrie o altă istorie, care ar putea inversa multe date și evenimente cunoscute și acceptate ca făcând parte din istoria lor.

În anul 1987, o echipă de cercetători germani începe săpăturile la acest sit, considerând descoperirea de o importanță uriașă în istoria civilizației egiptene.

Nu se cunoaște proveniența cantității uriașe de piatră, în regiune neexistând cariere de piatră. Ceea ce este curios este faptul că Nilul se află la o distanță de 25 de kilometri de această construcție. Cine a construit barajul, în ce scop și de unde provin cei 100000 de metri cubi de piatră?

Unii cercetători au emis ipoteza că barajul avea destinația de a opri scurgerea apelor torențiale. Ploile în zona construcției sunt foarte rare, Nilul și Marea Roșie sunt la distanțe mari. Barajul este ridicat în plin deșert. Care era utilitatea sa?

Autoritățile egiptene au interzis săpăturile arheologice în zona barajului, susținând că nu prezintă importanță.

loading...

Până acum câțiva ani, cercetătorii străini aveau permisiunea autorităților egiptene de a studia multitudinea sit-urilor descoperite în Egipt. Începând cu anul 2003, când s-au emis diferite ipoteze care nu au fost agreate de către autorități, existența unei civilizații precursoare celei egiptene, foarte dezvoltată, Egiptul a decis ca arheologii străini să nu mai poată face cercetări.

O altă descoperire arheologică, la fel de misterioasă ca și cea de mai sus, s-a făcut în martie 2015, în jungla din Honduras. Cercetătorii americani au descoperit în inima junglei ruinele unui oraș, denumit orașul alb sau orașul Dumnezeului maimuțelor.

Imediat, după ce americanii au anunțat autoritățile din Honduras de această descoperire, acestea au decis să închidă zona și să nu mai permită arheologilor accesul.

Conform cercetătorilor americani, sit-ul a fost construit în anul 1400 î. Hr. Hernan Cortes, într-o scrisoare pe care o trimite regelui Spaniei, îi descrie acest oraș pierdut, aflat în inima junglei.

Arheologul Theodor Morde, notează în jurnalul său, în anul 1940, că a descoperit ruinele unui oraș al maimuțelor, în inima junglei. Cu mare greutate, spune el, băștinașii i-au explicat că orașul aparținea unui zeu al maimuțelor. Din păcate, la scurt timp, Morde a fost găsit mort, și localizarea acestui sit a fost imposibil de realizat.

Din puținele informații pe care le au cercetătorii americani reiese faptul că orașul era ridicat în onoarea zeului maimuță. Inscripțiile, desenele și sculpturile descoperite, reprezintă pe zeul maimuță. Se crede că este vorba despre un cult, închinat zeului maimuță. Autoritățile din Honduras au decis să închidă sit-ul, din motive de conservare a zonei.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top