Univers

DESCOPERIREA UNIVERSULUI, PROGRES ȘI PERICOLE

La sfârșitul lunii august 2017, membrii echipei de cercetători conduși de celebrul fizician Stephen Hawking au declarat că au captat semnale care provin de la o galaxie situată la trei miliarde ani lumină.

Galaxia este considerată ca fiind pitică, deoarece este formată din 10 miliarde de stele. S-a estimat că semnalele pot proveni de la o gaură neagră sau de la o stea cu un câmp magnetic foarte puternic. Hawking nu exclude posibilitatea ca semnalele să provină de la un OZN.

Semnalele sunt explozii de raze gama care produc în câteva milisecunde o energie egală cu cea produsă de Soare într-o lună. Exploziile de raze gama rămân un mister pentru lumea științifică și au fost captate pentru prima dată în anul 2007, de către astronomul Lorimer.

Semnalele proveneau din constelația Vărsător, situată la 5,5 miliarde ani lumină față de Pământ. În ultimii ani, au fost descoperite tot mai multe probe care susțin ipoteza că în Univers există forme de viață.

Specialiștii de la NASA au demarat un proiect prin care se încearcă protejarea Terrei de contaminarea cu bacterii și viruși de origine extraterestră, foarte periculoși pentru omenire. Acest program a început după ce a fost descoperit un microorganism de origine necunoscută într-un filtru de curățare de pe stația spațială ISIS.

Bacteria a supraviețuit timp de 40 de luni la o distanță de 400 kilometri față de Terra. Bacteria a rezistat într-un mediu ostil, unde temperaturile ajung la -40 de grade Celsius, iar radiațiile ultraviolete au o intensitate foarte mare. Astfel de microorganisme pot pune în pericol viața astronauților, mai ales că pregătirile pentru lungul voiaj către Marte au început.

Dacă extratereștrii există, s-a pus întrebarea asupra sistemului imunitar al acestora care trebuie să fie deosebit de puternic, protejându-i în lungile călătorii galactice.

Cercetătorii americani au avansat ipoteza că extratereștrii sunt adevărate mașini, roboți, calitate care le conferă imunitate în astfel de contacte.

Despre om si univers - DESCOPERIREA UNIVERSULUI, PROGRES ȘI PERICOLE

Astfel s-ar putea explica rezistența lor în medii diferite și ostile. Sunt voci care susțin că omenirea nu este pregătită pentru contacte cu alte civilizații sau călătorii pe alte planete, pentru simplu fapt că organismul uman este vulnerabil din punct de vedere imunitar.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top