Descopera

DESCOPERIREA RESTURILOR UNUI AVION ÎN REUNION, REDESCHIDE DISCUȚIA CU PRIVIRE LA DISPARIȚIA MISTERIOASĂ A AVIONULUI MH370 MALAYSIA AIRLINES

În anul 1984, americanii au decolat un avion, fără pilot, și l-au distrus în aer, cu scopul de a vedea rezistența acestuia la un incendiu și modul de propagare a unui incendiu.

După 11 septembrie 2001, americanii au început să cerceteze posibilitatea de a prelua controlul, de la sol, al unui avion, al cărui pilot se află în dificultate, infarct, atac terorist.

Începând cu anul 2006, mai multe state au derulat proiecte în acest sens. Grație unui super calculator se încearcă preluarea controlului avionului, aflat în dificultate și aducerea acestuia la sol.

În anul 2006, compania Boeing a depus un brevet în acest sens, scrie într-un articol ziarul francez Paris Match. Este posibil ca un avion să fie deturnat prin mijloace informatice? Este o dezbatere care a fost lansată, în această săptămână, pornindu-se de la dispariția misterioasă a avionului MH 370 Malaysia Airlines.

Ultima dată, avionul a fost observat deasupra oceanului Indian, arhipelagul Maldive, insula Diego Garcia. Insula Diego Garcia aparține Marii Britanii, dar a fost închiriată SUA. Americanii au una dintre cele mai sofisticate baze militare, care supraveghează activitatea din Orientul Apropiat.

Tot aici se fac interceptări ale sateliților de comunicații și ascultări ale comunicațiilor transmise între submarine. Jurnaliștii francezi și-au pus întrebarea, cum de nu a putut fi localizat un avion de 63 de metri lungime, în condițiile în care, echipamentul de pe această insulă permite identificarea unui bănuț, într-o zonă de mii de kilometri?

loading...

De ce americanii nu au început căutările avionului, mai ales că, dispariția s-a produs într-o zonă supravegheată de SUA, considerată sensibilă, cauzele fiind cele legate de posibile atacuri teroriste care s-ar fi produs din zona limitrofă oceanului Indian?

O altă ipoteză lansată de specialiști este cea a declanșării unui incendiu devastator la bordul avionului. Pilotul automat a condus avionul către insula Diego Garcia. Americanii au doborât avionul, crezând că este vorba despre un atac terorist.

Așa s-ar putea explica tăcerea și neimplicarea americanilor în căutarea avionului. Sara Bajc este o americană care a preluat conducerea anchetei private pe care o fac familiile celor dispăruți. Ea s-a deplasat în Maldive, zonă în care nu a fost căutat avionul, cu toate că, locuitorii dintr-o insulă au declarat că l-au văzut, zburând la joasă altitudine. Doi adolescenți au găsit pe plaja unei insule un extinctor, aparținând companiei Boeing. Extinctorul a fost recuperat, imediat, de către armată.

Conform martorilor care se aflau pe insulă, avionul zbura la joasă altitudine și a făcut un viraj deasupra insulei, schimbând direcția de zbor.

Dacă avionul a făcut un astfel de viraj, rezultă că cineva îl pilota din interior sau din exterior. În data de 29 iulie, în Reunion au fost descoperite resturi dintr-un avion. Resturile descoperite par să fie ale unui Boeing. Conform jurnaliștilor francezi, care s-au deplasat la fața locului, resturile fac parte din aripa unui avion, sunt pline de cochilii, semn că au stat mult timp sub apă.

Distanța dintre locul unde s-a crezut că s-a prăbușit avionul și Reunion este foarte mare. Ori s-a căutat în mod greșit avionul în apele australiene, ori curenții oceanici au adus epava în Reunion.

Le mystere du vol MH370 2 2 article landscape pm v8 - DESCOPERIREA RESTURILOR UNUI AVION ÎN REUNION, REDESCHIDE DISCUȚIA CU PRIVIRE LA DISPARIȚIA MISTERIOASĂ A AVIONULUI MH370 MALAYSIA AIRLINES

Contactați de jurnaliști, reprezentanții de la Boeing continuă să susțină teza că în avion a avut loc o scădere dramatică a oxigenului, fapt care a dus la moartea piloților și a pasagerilor.

Avionul a continuat să zboare pe pilot automat, până când s-a terminat combustibilul. Închei cu o întrebare. De ce nu a fost detectat de niciun radar, în tot parcursul său?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top