Take a fresh look at your lifestyle.

Descoperirea care va modifica istoria a fost facuta in zona Polului Nord

Istoria ne învaţă că primul om care a descoperit America a fost Cristofor Columb, în anul 1492. Prima expediție pleacă din portul Palos de la Frontera cu navele Santa Maria – de aproximativ 30 metri lungime care era sub comanda sa,Pinta și Nina – două caravele mici de aproximativ 15 m lungime. Cele două nave mai mici erau comandate de către Martín Alonso Pinzón și fratele său Vicente Yañez Pinzón și cu 90 de oameni. Este ales pentru traversarea oceanului drumul alizeelor. La 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, Rodrigo de Triana – un marinar de pe Pinta zărește pământul, descoperind astfel Lumea Nouă.

De-a lungul timpului au existat speculaţii cu privire la primii descoperitori ai Americii. S-a presupus că de fapt vikingii sunt primii europeni care au pus piciorul în Lumea Nouă, dar niciodată nu au existat dovezi concludente. Probabil că nici nu s-au dorit.

După ani de cercetare, un arheolog de origine canadiană, Patricia Sutherland, a anunţat, în National Geografic, că a descoperit dovezi concludente care atestă ca primii oameni care au descoperit America au fost vikingii.

În timp ce săpa în ruinele unei clădiri antice de pe insula Baffin (Cercul Polar de Nord), o echipă condusă de profesorul Sutherland, de la Universitatea Memorială Newfoundland, Canada, a descoperit o serie de gresii interesante. Pe lângă acestea au mai fost descoperite şi mai multe instrumente de luptă făcute dintr-un aliaj de cupru. Aceste săbii şi cuţite au aparţinut vikingilor. Descoperirea este importantă pentru că fortul vikingilor schimbă complet perspectiva istoriei.

Arheologii susţin că vikingii au ajuns în Lumea Nouă în jurul anului 1000. O veche legenda irlandeză povesteşte cum un războinic neînfricat pe nume Leif Eriksson, a pornit spre vest pe mare pentru a-şi căuta norocul. Erikson a ajuns până în insula Baffin, unde a pus bazele unui mic fort. Apoi a coborât de-a lungul coastelor americane până într-un punct numit Vinland.

Loading...

În acest fel, istoria trebuie modificată, atribuindu-le neînfricaţilor vikingi onoarea descoperirii Americii.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și