Bizar

Descoperirea care confirma veridicitatea Vechiului Testament ascunsa de Israel

Un ghid turistic israelian, Binyamin Tropper, credea că a reușit să facă o descoperire care va schimba fața creștinismului. Bărbatul, aflat pe teritoriul Cisiordaniei, Palestina, a descoperit un stâlp de peste 2800 de ani care a fost construit în vremea regelui David.

Descoperirea urma să revoluționeze lumea creștină în sensul în care astfel se confirmă poveștile din Vechiul Testament. Tropper a anunțat Autoritatea Israeliană de Antichităţi (IAA) cu privire la descoperirea sa, dar a primit un răspuns sec care în cele din urmă l-a pus pe gânduri.

„Reprezentanții IAA mi-au spus că este o descoperire impresionantă, dar acum trebuie păstrată tăcerea”, a declarat Binyamin Tropper.

În acest fel, bărbatul a realizat că stâlpul din vremea lui David fusese descoperit cu multă vreme în urmă, dar din anumite motive se ținea secret. Această relicvă antică provine din vremea regelui David și a făcut parte din Primul Templu. Astfel, se pot afla mai multe detalii despre David și lumea în care trăia, dar se poate testa și veridicitatea poveștilor expuse în Vechiul Testament. Regele Solomon este considerat ca a construit Primul Templu, aşa cum se detaliază în Vechiul Testament. Locul de cult a fost distrus de regele Nabucodonosor al II-lea în anul 587 î.Hr.

templu - Descoperirea care confirma veridicitatea Vechiului Testament ascunsa de Israel

Problema pornește de la tensiunile aflate între Israel și Palestina și din această cauză excavările la locul cu pricina nu se pot efectua.

„Deoarece așezarea este situată în Cisiordania şi nu în interiorul graniţelor oficiale ale Israelului, este mai problematic să excavezi acolo decât în Israel”, a spus Yosef Garfinkel, profesor de arheologie de la Universitatea Ebraică din Israel.

loading...

În acest fel, pentru încă o dată anumite descoperiri istorice nu pot fi studiate din cauze stupide, motiv pentru care adevărul despre trecutul omenirii rămâne bine îngropat pentru cine știe ce perioadă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top