Stiinta

Descoperire: Universul nostru este o hologramă!

În ultimii ani, descoperirile științifice efectuate i-au împins pe cei mai mulți cercetători să susțină că Universul este o hologramă.

Yoshifumi Hyakutake, specialist în cadrul de la Universității Ibaraki din Japonia, conducând o echipă de fizicieni, a reuşit să demonstreze din punct de vedere matematic că spațiul în care trăim este proiecția unui univers de dimensiuni reduse.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate Nature și descrie holograma precum una obișnuită în trei dimensiuni, care cu ajutorul unei tehnologii necunoscută nouă este expusă la scală universală. De fapt, Universul poate să fie microscopic, dar holograma să tindă spre infinit.

Ideea este similară cu cea a unei holograme obișnuite care este codificată într-un plan bidimensional, după care este expusă în trei dimensiuni. Întreg Universul este astfel codificat și putem spune că este o imensă hologramă„, susține omul de știință Kostas Skenderis.

Descoperirea a pornit de la teoria corzilor, care până în prezent a fost tratată precum o ipoteză. În teoria stringurilor particulele elementare sunt alcătuite din stringuri (corzi sau sfori) aflate sub excitație. Stringurile trebuie să fie întinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste stringuri nu sunt prinse de un suport, ele plutesc în continuumul spațiu-timp. Aceste stringuri interacționează unele cu altele în spațiu și timp rezultând particule elementare. Diferitele forme de interacțiune dintre stringuri dau proprietățile fizice ale particulei.

Specialiștii japonezi au reușit să calculeze, pentru prima dată în istorie, energia internă a cosmosului inferior, dar și energia produsă de o gaură neagră. În acest fel, s-a ajuns la un nivel impresionant al cunoașterii pentru că termodinamica unei găuri negre poate conține un univers, care cu ajutorul unei energii imense îl poate proiecta la dimensiuni impresionante.

holograma - Descoperire: Universul nostru este o hologramă!

Cel puțin acestea sunt concluziile pe care le-au tras oamenii de știință japonezi în urma studiului. Astfel, putem spune că trăim într-o imensă hologramă, care este expusă prin energia unei găuri negre și în interiorul căreia se află adevăratul univers, la o scară impresionant de mică.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top