Take a fresh look at your lifestyle.

Descoperire: Unele găuri negre pot șterge trecutul și pot oferi milioane de posibilități pentru viitor

Un cercetător de la Universitatea din California, Berkley, susține că în Univers există anumite găuri negre, care sunt capabile să șteargă trecutul și să ofere un infinit de posibilități pentru viitor. Descoperirea este un senzațională și astfel se lărgește și mai mult misterul Universului.

Trecutul definește viitorul?

În lumea reală, adică pe planeta pe care ne ducem noi existența, trecutul este cel care definește prezentul și influențează viitorul. Aceasta este o lege a timpului, care nu se aplică în toate locurile din Univers. Cel puțin așa susține descoperirea realizată de Peter Hintz, un om de știința de la Universitatea din California, Berkeley. Acesta susține că în Univers există numeroase găuri negre, care pot șterge trecutul și oferi numeroase perspective asupra viitorului.

Așadar, acest tip de găuri negre funcționează după alte principii ale fizicii și cu siguranță că tot ceea ce există în ele se comportă diferit față de ceea ce știm noi.

O barieră misterioasă

Descoperirea a fost posibilă în urma studierii găurilor negre. Mai ales a obiectelor care se rotesc în jurul găurilor negre și despre care s-a stabilit că odată ce depășesc o anumită barieră, ele devin parte din găurile negre.

Această barieră a fost numită Cauchy. Tot cea ce depășește această barieră se transformă și respectă legile fizicii ale găurii negre respective. În acest fel, timpul se poate schimba, el poate exista fără trecut și prezent, doar cu viitor sau chiar poate exista o lipsă a sa. De asemenea, materia poate să fie infinită și nimic din ceea ce cunoaștem noi nu poate exista.

Găurile negre

Loading...

Orizontul Cauchy, în orizontul evenimentului este o limită dincolo de care nu poate scăpa nimic, nici măcar lumina și nici radiația, este locul în care determinismul se descompune. Aceasta înseamnă că acolo există trecutul în care nu mai influențează viitorul.

În acest fel, dacă cineva s-ar aventura într-o astfel de gaură neagră și ar avea șansa să supraviețuiască, atunci trecutul său ar fi șters și i s-ar oferi milioane de opțiuni pentru viitor.

Referințe

Some black holes erase your past - http://news.berkeley.edu/2018/02/20/some-black-holes-erase-your-past/
loading...

Comentariile sunt închise.