Descoperire UIMITOARE langa Slanic Prahova: „Dacul adormit” – Un sfinx verde pe cale de disparitie – FOTO

Romania este o tara plina de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane devizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de atractii pentru turistii romani si mai ales pentru cei de peste hotare.
De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat, scrie skytrip.ro

Imaginea surprinde un chip uman sculptat in piatra inedita de culoare verde. Figura se poate vedea mai clar daca fotografia este rotita la 90 de grade.

Muntele Verde, cunoscut si sub numele de Piatra Verde, se afla langa Slanic Prahova. Obiectivul, mai putin cunoscut, este format din tuf vulcanic, o roca formata prin acumularea si consolidarea cenusii provenite din eruptiile vulcanice.

Culoarea mineralului este influentata de umiditatea atmosferica, astfel ca, dupa ploaie, nuanta de verde este mult mai intensa decat in mod obisnuit.

Pe cale de disparitie 

Muntele Verde se poate vedea si din centrul Slanicului. Pentru a ajunge la acest obiectiv, se trece prin Grosani si apoi pe drumul asfaltat ce leaga Slanicul de Valenii de Munte.

Figura descoperita risca sa dispara in curand, intrucat roca este macinata pe zi de trece. Obiectivul ar putea fi salvat, insa, daca se intervine la timp si ar putea deveni, astfel, o atractie turistica similara faimosului Sfinx din Bucegi.

Loading...

dacul adormit

Acesta nu este singurul chip sculptat in natura din Romania. Sfinxul din masivul Breazau si Sfinxul Maramuresului sunt doi dintre fratii Sfinxului din Bucegi, cel din Maramures fiind descoperit recent de un ecologist.

Turismloading...