Descopera

Descoperire socanta.Piatra lui Gabriel confirma existenta unui Mesia inaintea lui Iisus

O piatră misterioasă, descoperită în Iordania, poate schimba percepția supra ideii de Mesia. Această piatră de aproximativ un metru a fost descoperită în 2000, după care a fost prelevată spre a fi studiată. Interesant este că textul a fost scris cu cerneală și nu sculptat, așa cum se obișnuia în timpurile străvechi. Niciun text religios din vremea respectivă nu a mai fost însemnat cu cerneală pe piatră, acest fapt a atras atenția specialiștilor.

În urma cercetării s-a stabilit că textul este scris în ebraică și că este o poveste despre un Mesia care a existat înaintea lui Iisus. Acest Mesia necunoscut a condus o armată împotriva romanilor. După o luptă crâncenă, personajul misterios a fost ucis pe câmpul de luptă. Momentul culminant al povestirii se petrece în clipa în care Arhanghelul Gabriel coboară lângă trupul fără viața al luptătorului și îi poruncește ca după trei zile să se trezească la viață. La fel ca și în cazul învierii lui Iisus, acest Mesia este trezit la viață cu ajutorul îngerilor.

Piatra conţine 87 de rânduri scrise, dar doar jumătate sunt lizibile, fapt pentru care interpretarea corectă a informației poate să fie relativă. Cu toate acestea, experții încă dezbat această scriere pentru ca rezultatul final să prindă un contur veridic.

piatra lui gabriel - Descoperire socanta.Piatra lui Gabriel confirma existenta unui Mesia inaintea lui Iisus

„Personajul principal al scrierii este îngerul Gabriel, care coboară din cer pentru a-l readuce la viață pe conducătorul armatei din Ierusalim. Astfel, acest conducător trece prin experienţa învierii din morți și este considerat de oameni un Mesia„, susține istoricul Adolfo Roitman.

Această descoperire pune pe jar întreaga istorie religioasă și astfel primul Mesia pe care l-a cunoscut lumea creștină este acest important luptător.

Se mai crede că această armată, condusă de Mesia, a fost ajutată de îngerii coborâți din ceruri pentru a-i învinge pe romani.

loading...

Nimeni nu poate preciza cu exactitate cine ar fi putut să scrie un asemenea text pe o asemenea piatră, dar cercetătorii sunt de părere că această scriere este mai veche decât Biblia.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top