Descopera

Descoperire șocantă! Există viață extraterestră pe Titan

titan
0views

Enigmatica Lună a lui Saturn, aflată la 800 de milioane de mile (aproximativ 1.287 de milioane de kilometri – n.a.) de Pământ, ar putea fi locul unde existăviață extraterestră, potrivit South China Morning Post.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de la Universitatea Cornwell din Statele Unite. ”Dacă se va confirma că există viață acolo, ea ar trebui să fie foarte diferită de cea pe care o știm”, conform oamenilor de știință americani. La prima vedere, Titan, Luna lui Saturn nu pare a fi genul de lume care ar putea găzdui viață extraterestră.

Temperatura medie a acestei îndepărtatelumi extraterestre este de 290 de grade Fahrenheit (aproximativ 178 de grade Celsius). Dar Titan este singurul loc (în afara Pământului) din sistemul solar, unde știm că există lichide precum lacuri, râuri și mări, dar acestea sunt pline cu metan și etan (prea toxice pentru orice formă de viață pământeană, care să supraviețuiască acolo).

Viața extraterestră de pe Titan, total diferită decât cea pământeană

În schimb, apa de pe această planetă ar putea fi înghețată. Dar, ce ar fi ca pe Titan să existe o altă formă de viață? Ce ar fi dacă ar exista viețuitoare care ar trăi fără să aibă nevoie de apă, ceva nemaivăzut aici pe Pământ? Potrivit noului studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Cornell, există o șansă ca viața extraterestră să poată exista pe Titan.

Aceasta deoarece, atunci când razele Soarelui ajung în atmosfera planetei galbene se produce cianură de hidrogen (HCN), o moleculă despre care cercetătorii cred că a fost vitală în apariția vieții sau în reacțiile care au condus la formarea ei, pe planeta noastră.

Echipa de astronomi de la Universitatea Cornell a analizat datele colectate de misiunea sondei spațiale Cassini a agenției americane NASA. Nouadescoperire oferă oamenilor de știință și mai multe motive pentru o observare mai atentă a lui Titan, Luna lui Saturn, în vederea căutării vieții extraterestre.

Loading...

titan

Echipa de astronomi americani speră să continue cercetarea Lunii lui Saturn și investigarea unei posibile vieți la suprafața planetei. ”Oamenii de știință cred că există apă lichidă sub suprafața înghețată de pe Titan, dar într-un ocean subteran. Există multe speculații privind existența unor astfel de oceane subterane în întregulsistem solar, fapt care ar putea susține viața, potrivit Science Alert.

blastingnews.comloading...