Descopera

Descoperire șocantă! Calea Lactee este legată de alte două galaxii printr-un pod imens

O echipă de astronomi a constat că galaxia noastră este legată de altele două printr-un pod supermasiv, care se întinde pe o distanță de circa 43.000 de ani lumină.

Descoperirea este una fascinantă pentru că în cele din urmă specialiștii au putut să înțeleagă modalitatea de trecere între două galaxii. Calea Lactee este conectată printr-un imens pod de Norii Magelanici, cât și de o altă galaxie extrem de mică.
Descoperirea a fost publicată în Notices of the Royal Astronomical Society și deschide noi orizonturi cu privire la descoperirea spațiului din care facem și noi parte.

Pentru a înțelege cât de mare este Calea Lactee, astronomii informează că doar acest pod de comunicare are o lungime de circa 43.000 de ani lumină. În condițiile actuale, cu tehnologia pe care o deținem nu am putea niciodată să parcurgem această distanță.

Mai mult de atât, această distanță pare desprinsă dintr-un alt film pentru că omul chiar dacă a limitat-o prin anumite cifre, ea este imposibil de înțeles.

Calea Lactee este un gigant, având o masă de circa 750-1.000 miliarde ori mai mare decât a Soarelui și un diametru de aproximativ 100.000 ani-lumină.

Galaxia noastră face parte dintr-un grup de galaxii numit Grupul Local, format din 3 mari galaxii și un număr de alte 30 galaxii mai mici, în cadrul grupului ea fiind a doua ca mărime după galaxia Andromeda (M31).

loading...

Andromeda, situată la aproximativ 2,9 milioane ani-lumină, este cea mai apropiată galaxie mare. Cu toate acestea, un număr de așa numite false galaxii se găsesc mult mai aproape de noi, acestea jucând un rol de sateliți ai galaxiei noastre. Cea mai apropiată dintre acestea se găsește la 80.000 ani-lumină de noi și la 50.000 ani-lumină de centrul galactic.

Galaxia noastră are forma unei spirale uriașe; brațele acestei spirale conțin pe lângă altele și materie interstelară, nebuloase și stelele tinere ce iau naștere permanent din această materie.

starbridge - Descoperire șocantă! Calea Lactee este legată de alte două galaxii printr-un pod imens

Pe de altă parte centrul galaxiei este format din stele bătrâne concentrate în grupuri cu formă sferică. Galaxia noastră are aproximativ 200 astfel de grupuri, dintre care mai cunoscute nu sunt decât 150.

Aceste grupuri sunt concentrate în special în centrul galactic. După aparenta lor distribuție pe cer, astronomul Harlow Shapley a ajuns la concluzia că centrul galaxiei se găseste ceva mai departe de noi decât se credea până acum. Astfel, sistemul nostru solar este situat la 20 ani-lumină deasupra planului ecuatorial de simetrie, și la 28.000 ani-lumină de centrul galactic.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top