Descoperire socanta: ADN-ul uman a aparut cu 5 miliarde de ani inaintea formarii Terrei

Descoperire socanta: ADN-ul uman a aparut cu 5 miliarde de ani inaintea formarii Terrei

Încă din cele mai vechi timpuri omul și-a pus întrebări referitoare la apariția sau proveniența vieții pe Terra. Pentru a răspunde la aceste întrebări a fost nevoie să se nască științe precum filosofia, dar cu toate acestea nimeni, niciodată, nu a putut să ofere un răspuns pertinent.

Viața, pe lângă moarte, sunt două mistere care continue să fascineze și în ziua de astăzi. Evoluția științei nu a putut să ofere răspunsurile mult dorite, dar o nouă descoperire ridica mari semne de întrebare cu privința provenienţei vieții pe Terra. În urma unor teste s-a stabilit că ADN-ul uman are o vechime de circa 10 miliarde de ani, în timp de planeta noastră există de aproximativ 4,5 miliarde de ani.

Mai mulţi geneticieni de la Naţional Institute on Aging, SUA, folosindu-se de același principiu pe care îl are la bază legea lui More, au fost capabili să calculeze vechimea ADN-ului uman. În consecință, această descoperire șocantă aruncă în aer legea evoluționistă a lui Darwin pentru că Terra este de două ori mai tânără decât ADN-ul.

Legea lui Moore descrie o tendință pe termen lung în istoria mașinilor de calcul: numărul de tranzistori care pot fi plasați pe un circuit integrat se dublează aproximativ la fiecare doi ani. Această tendință a continuat de mai bine de o jumătate de secol. Dacă legea lui Moore poate fi aplicată și asupra evoluției vieții, atunci putem să ne întrebăm de unde provenim pentru că nu ne-am născut pe Terra.

adn

Interesant mai este faptul că Big Bangul s-a produc acum 13.3-13.9 miliarde de ani, iar primele planete după 3-4 miliarde de ani de la producerea marelui eveniment. Atunci, odată cu formarea primelor planete și ADN-ul uman a apărut. Teoria este de-a dreptul fascinantă și ne poate duce cu gândul că oamenii chiar sunt fiii stelelor.

Loading...
loading...

Related posts