Descopera

Descoperire senzațională după ce specialiștii au analizat ADN-ul mumiilor egiptene

Un studiu fascinant al ADN-ului mumiilor egiptene demonstrează că acestea provin din zona Mării Mediteraneene și nu din Africa, așa cum s-a crezut anterior.

Egiptologii au prelevat ADN-ul mumiilor egiptene și au realizat o descoperire incredibilă. Acestea au în comun gene care provin în principal din zona Mării Mediteraneene, Siria , Iordania, Israel și Liban.

Specialiștii susțin că ADN-ul analizat a aparținut egiptenilor care au trăit între anii 1400 Î.Hr și 400 e.n.

Rezultatele sunt de-a dreptul șocante pentru că s-a crezut că egiptenii se trag dintr-o populație care a trăit pe teritoriul Africii și nu cel al Europei sau Asiei.

Johannes Krause, unul dintre specialiști susține că „istoria Egiptului antic este una extrem de complexă și datorită faptului că se află la poarta continentului African, multe popoare s-au perindat pe acolo”.

Probabil că în acest fel se explică modelul genetic al mumiilor egiptene, dar cu toate acestea este ciudat faptul că majoritatea genelor provin de pe teritoriul Turciei de astăzi.

loading...

Studiul a fost publicat în revista de specialitate Nature Communications și au fost analizat genomul a nu mai puțin de 151 de mumii, printre care și cea a celebrului Tutankamon.

mumie - Descoperire senzațională după ce specialiștii au analizat ADN-ul mumiilor egiptene

Mumiile provin din situl arheologic Abusir el-Meleq, situat lângă fluviul Nil, în centrul Egiptului antic. Întrucât toate mumiile provin din aceeaşi zonă, cercetătorii precizează că rezultatele nu pot fi generalizate pentru alte zone din sudul şi nordul Egiptului, care au fost mai mult sau mai puţin afectate de cuceriri şi invazii.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Ravixx Vixx

    8 iunie 2017 at 5:57

    Cine-i mai crede si pe specialisti,parca erau extraterestri,acum vin de la Marea Mediterana ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top