Descopera

Descoperire! Oamenii viitorului nu vor mai di nevoiți să învețe. Informația se va transfera dintr-un calculator în creier

De-a lungul anilor, oamenii de știință au sugerat că trăim într-o realitate virtuală, programată de un creator. Pornind de la această teorie, o serie de specialiști a reușit să descopere și să demonstreze că omul funcționează în urma unor programe care sunt implementate în creier.

Creierul trebuie privit precum un hard-disk de calculator, în care, prin anumite metode, se pot insera numeroase programe, la fel cum se petrece și în cazul unui calculator.

Până în prezent, se cunoștea o singură metodă de a introduce informații în creier, cea a învățării. Recent, o echipă de specialiști de la HRL Laboratories din California, a descoperit că informațiile se pot introduce în creier prin impulsurile electrice.

Această descoperire ne aduce aminte de celebrul film Matrix, în care personajului principal îi erau descărcate în creier diverse informații într-un timp foarte rapid.

Experimentul specialiștilor americani a constat în studierea și înțelegerea impulsurilor electrice din creier. Acestora li s-au aplicat mai mulți electrozi, prin care au fost introduse informațiile specifice. Totul a decurs impresionant de bine, în condițiile în care un subiect fără nicio cunoștință de pilotaj, i-au fost astfel introduse în creier numeroase informații, pentru ca în cele din urmă să devină apt să piloteze la perfecțiune un avion.

Atunci când învățăm ceva nou, creierele noastre se schimbă fizic. Conexiunile se formează și se consolidează printr-un proces numit neuro-plasticitate.

loading...

Acesta este un prim pas mic spre o nouă eră informațională, în care nu va mai fi nevoie de informație brută pentru procesul de învățare. Peste câțiva ani, atunci când tehnologia o va permite, oamenii vor fi conectați la aparate și vor deveni deștepți peste noapte. Singura problemă este volumul informațional pe care creierul uman poate să-l primească. Supraîncărcarea sa poate avea consecințe dramatice și nedorite.

e 15 - Descoperire! Oamenii viitorului nu vor mai di nevoiți să învețe. Informația se va transfera dintr-un calculator în creier

Această idee nu este una inovatoare pentru că în trecut au existat numeroși oameni de știință, care au încercat să-și stimuleze creierul cu ajutorul curentului electric. Unul dintre ei a fost chiar Benjamin Franklin.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top