Istorie

Descoperire istorică în Egipt: Statuia gigantică al lui Ramses al II-lea descoperită într-un sit arheologic

Arheologii germani și cei egipteni au descoperit într-o groapă din Cairo, Egipt, statuia colosală a faraonului Ramses al II-lea, care a domnit în urmă cu peste 3000 de ani.

Descoperirea este una senzațională și este descrisă într-un comunicat de presă, emis de Ministerul Antichităţilor din Egipt, ca fiind una extrem de importantă.

Arheologii au săpat chiar lângă templul faraonului Ramses al II-lea din orașul antic Heliopolis, situat în partea de est a capitalei actuale a Egiptului. Spre uimirea tuturor, o statuie uimitoare, de circa 8 metri înălțime, din cuarțit, a fost scoasă la lumina zilei.

Chiar dacă statuia în cauză este spartă în mai multe bucăți, specialiștii au ajuns la concluzia că aparține lui Ramses al II-lea, faraonul care a domnit peste Egipt în urmă cu 3000 de ani.

Descoperirea este un senzațională pentru că astfel se confirmă încă o dată măreția Egiptului antic, dar și a faraonului Ramses al II-lea.

Cine a fost Ramses al II-lea?

Ramses al II-lea a fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a Dinastii a Egiptului, Noul Regat. Este considerat cel mai cunoscut și cel mai mare faraon al Egiptului antic.

loading...

Succesorii săi și poporul egiptean l-au supranumit „Marele predecesor” și-l numesc, și astăzi, cu afecțiune „Sese”. Data încoronării lui Ramses al II-lea, III Shemu ziua 27 (31 mai 1279 î.Hr.),a fost declarată sărbătoare în timpul Dinastiei XX.

Se presupune că a urcat pe tron în jurul vârstei de 24 – 25 de ani și a condus Egiptul din 1279 î.Hr până în 1213 î.Hr., domnia sa durând 66 de ani și 2 luni, conform scrierilor lui Manetho.

Colossus - Descoperire istorică în Egipt: Statuia gigantică al lui Ramses al II-lea descoperită într-un sit arheologic

Conform anumitor legende ar fi trăit 99 de ani, dar de fapt a trăit până la vârsta de 90 – 91 de ani. Oricum în timpul domniei sale a celebrat 14 festivaluri Sed, mai mult decât oricare alt faraon egiptean.

loading...
To Top