Mistere

Descopera

Descoperire inexplicabilă. Polul austral a fost în Sahara!

0views

Cercetările geologice efectuate în deșertul Sahara au relevat un fenomen incredibil, la care puțini oameni de știință se așteptau. În cele mai multe dintre zonele centrale, au fost descoperite numeroase coline de gresie care poartă amprenta unor striații, cândva foarte adânci, care au fost realizate de alunecarea ghețarilor. Prin extinderea investigațiilor s-au descoperit și alte urme ale glaciației.

Datele culese au indicat că acest spațiu deșertic a conținut cândva ghețari imenși, cum nu pot fi întâlniţi în ziua de astăzi decât la capătul pământului, în regiunea polului astral. Chiar dacă concluzia nu prea a fost primită bine de lumea științifică, numeroase alte descoperiri au indicat că în acest spațiu, cândva, a fost așternută iarna permanentă.

Existența unor astfel de mase glaciale la o asemenea latitudine pare de domeniul fantasticului. Fenomenul nu poate fi explicat decât prin schimbarea la intervale de timp scurte a polilor magnetici ai planetei noastre. Dar chiar și așa, într-o zonă deșertică să apară cantități așa de mari de apă, care se transformă lent în gheață, este foarte ciudat.

Pe de altă parte, o altă serie de oameni de știință a încercat să explice această descoperire conform teoriei schimbării axei de rotație a planetei noastre. Nu se cunosc împrejurările, dar este posibil ca în urma unui eveniment cosmic de amploare, ca Terra să-și fi schimbat direcția de rotație și astfel s-au produs schimbări majore ale climei.

Nu trebuie să uităm nici teoria conform căreia masele continentale se deplasează cu o viteză constantă în fiecare an. În acest sens, este posibil ca și continentul african să fi ajuns într-o oarecare măsură într-o zonă mai rece și astfel Sahara Centrală să fi dezvoltat ghețari. Dar zonele învecinare din ce cauză nu au fost acoperite cu ghețari? Aceasta este întrebarea care pur și simplu scoate din calculele specialiștilor această teorie.

Loading...

sahara

Încă nu se poate preciza cu exactitate faptul pentru care în deșertul din Sahara au existat cândva ghețari și cu toate că descoperirea nu poate fi acceptată la nivel global, un fenomen ciudat s-a petrecut cu foarte mult timp în urmă pe Terra. Probabil că acel fenomen ar fi influențat definitiv schimbarea climatică și astfel Sahara ar fi ajuns polul frigului de pe planeta noastră.

loading...