Stiinta

Descoperire incredibilă a specialiștilor spanioli: timpul încetinește și apoi dispare definitiv

Universul se extinde cu o rată de expansiune foarte mare, iar timpul încetinește, pentru ca într-un sfârșit să ajungă să înghețe și apoi să dispară definitiv.

În ultimii ani, oamenii de știință s-au întrebat care este cauza pentru care Universul se extinde cu o rată de expansiune atât de mare? Pornind de la această întrebare, oamenii de știință spanioli au realizat mai multe studii. În primul rând, ceva straniu se petrece cu Universul nostru, iar raportul spațiu-timp pare să nu își mai păstreze proporțiile actuale.

Cu cât spațiul fizic se dilată mai mult, cu atât timpul pare să se comprime. Acest raport a fost privit greșit încă din momentul Big Bang-ului, atunci când oamenii de știință susțin că s-a născut timpul.

Anomaliile din Univers trebuie privite din toate perspectivele. Din acest motiv, oamenii de știință spanioli susțin că întrebarea corectă nu este ”de ce se dilată Universul atât de rapid?”, ci ”de ce încetinește timpul atât de mult?”. Pornind de la această perspectivă, specialiștii susțin că este posibil ca Universul să nu se dezvolte atât de rapid precum ni se pare, ci doar factorul timp să tindă spre un sfârșit, în care va încetini și apoi va îngheța definitiv.

Acest îngheț este tradus de oamenii de știință precum un spațiu static, unde veșnicia se va instala pentru totdeauna. Din punct de vedere al fizicii cuantice, acest sfârșit este inevitabil pentru că timpul s-a născut odată cu Universul, dar este posibil ca el să moară cu mult timp înaintea lui.

Întrebarea supremă se referă la faptul dacă acest univers va mai putea susține viața, în toate formele sale actuale, dacă timpul va dispărea? Bineînțeles că nimeni nu poate răspunde la această întrebare prea curând, iar dispariția timpului, chiar dacă este o teorie de luat în seamă, nu se va petrece prea curând. Este vorba, poate, de milioane de ani, în care lucrurile vor continua să existe, la fel cum le cunoaștem în prezent și abia după marea schimbare se va abate asupra timpului.

 

loading...
Comments
To Top