Descopera

Descoperire impresionanta in Mexic: 13 cranii alungite ridica mari semne de intrebare!

 O simplă groapă săpată lângă satul mexican Onavas, sudul provinciei Sonora, a scos la iveală osemintele a peste 25 de persoane dintre care 13 cranii sunt ciudat de deformate.

Această descoperire este importantă pentru că demonstrează cutumele străvechi pe care popoarele mesoamericane le practicau din motive religioase. Alungirea craniului, cât și modificarea maxilarului în formă de V sunt doar două metode ciudate prin care vechea civilizație le aplica fie pentru înfrumusețare sau pur și simplu din diverse motive spirituale.

Cimitirul din Onavas prezintă cultura unui popor sedentar care și-a dus existența aici cu multe mii de ani în urmă. Conform unor surse istorice, osemintele trebuie să aparțină strămoșilor indienilor din tribul Prima„, a declarat arheologul mexican Cristina Garcia.

Cu această descoperire se extinde zona de influență a popoarelor mesoamericane, care se credea că au trăit doar pe teritoriul Americii de Nord. O descoperire incredibilă, care lasă loc de multe interpretări mai ales în condițiile în care craniile erau alungite și țuguiate. Oare din ce cauză apelau amerindienii la aceste tehnici de modelare corporală?   Arheologii nu au niciun răspuns pentru această caracteristică ciudată și speră ca în viitorul apropiat să ofere mai multe explicații cu privire la metodă, dar și motivația acestei practici.

craniu deformat - Descoperire impresionanta in Mexic: 13 cranii alungite ridica mari semne de intrebare!

Nu putem să constatăm decât faptul că aceste cranii alungite seamănă cu capetele țuguiate ale extratereștrilor care s-au descoperit de-a lungul timpului pe Terra. Oare să existe o legătură de imitare sau pur și simplu de idolatrizare a unei specii extraterestre, fapt pentru care acest cult străvechi apela la această tehnică?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top