Descoperire fara precedent: Mona Lisa ascunde secrete incredibile!

Una dintre cele mai controversate picturi din lume, Mona Lisa, provoacă iar valuri de uimire în rândul opiniei publice cât şi în rândul specialiştilor. În continuare, tabloul ascunde foarte multe mistere pe care celebrul Leonardo Da Vinci le-a ascuns precum un maestru desăvârşit în pictură.

Ron Piccirillo, un pictor, în vârstă de 37 de ani, susţine că a făcut o descoperire importantă cu privire la tabloul pictat de Da Vinci.

În momentul în care tabloul a fost întors, tânărul pictor a observat mai multe picturi mai mici care înfăţişează diverse animale sălbatice. Artistul susţine că început să caute secretele tabloului în clipa în care a citit prin jurnalele semnate de celebrul artist că Mona Lisa este întruchiparea celor şapte păcate.

În spatele Mona Lisei se află mai multe animale sălbatice: un leu, un bivol, un crocodil şi o maimuţă. De asemenea, pictorul Ron Piccirillo susţine că a mai descoperit şi alte secrete ascunse în celebra operă de artă pe care nu dorește să le facă publice pentru moment.

Mona Lisa ascunde secrete incredibile

Artistul a dorit să transmită un mesaj secret urmașilor săi, fapt pentru care a încorporat mai multe litere și cifre pe chipul Mona Lisei. Aceste litere și cifre nu sunt vizibile cu ochiul liber, ci doar la microscop. De exemplu, în ochiul stâng al picturii se regăsesc literele LV, iar în cel drept literele CE. De asemenea, pe fruntea misterioasei doamne, specialiștii au descoperit numeroase alte litere însoțite de cifre.

Istoricii cred că ar putea fi vorba de literele C şi E, însă ar putea fi şi litera B. În arcada se poate vedea numărul 72, însă la fel de bine poate fi forma literei L, urmată de cifră 2.

Loading...

Ron Piccirillo spune că întors pe o parte, tabloul ilustrează, alături de chipul femeii cu zâmbetul misterios capetele unui cimpanzeu, unui leu şi cel al unui taur. De asemenea, artistul care la rândul său pictează şi este de profesie grafician, afirmă că în mâna stângă a Mona Lisei se poate vedea ceea ce pare a fi un şarpe sau un crocodil.

Curiozități despre Mona Lisa

Numele picturii este rezultatul unei greseli de ortografie. Numele original era Monna Lisa. Monna în italiană este o formă prescurtată a cuvântului Madonna care înseamna “doamna mea”.

Pictura are un defect. In 1956 un barbat numit Ugo Ungaza a aruncat o piatră asupra tabloului. Defectul este vizibil lângă cotul stâng.

Aceasta pictură este considerată de o valoare inestimabilă şi nu poate fi asigurată.

Dupa cum observati, femeia din pictura nu are sprâncene. Una din ipoteze este că atunci când autorităţile au incercat să recondiţioneze pictura, accidental au şters sprâncele. Alţi experţi consideră că lucrarea nu a fost finalizată niciodată deoarece da Vinci era un perfecţionist desăvârşit.

mona-lisa

Pictura expusă la muzeul Louvre are o cameră dedicată. Este protejată de o cutie din material anti-glont în care sunt menţinute anumite condiţii de temperatură şi umiditate. Camera a fost special creată pentru această pictură şi a costat peste 7 milioane de dolari americani.

Unele studii cu raze ultraviolete arată că sunt 3 straturi de vopsea sub lucrarea pe care o putem vedea acum.

loading...

Comentariile sunt închise.