Descoperire controversată! Viteza de rotație a Pământului la Polul Nord este zero

2

George Hubert Wilkins a fost un celebru explorator australian care prin expedițiile sale a avut un singur scop, secretul climei.

În anul 1959, când tensiunile dintre SUA și URSS atinseseră apogeul, SUA a trimis într-o misiune secretă la Polul Nord, submarinul nuclear USS Skate. Obiectivul acestei misiuni era un omagiu adus celebrului explorator australian care cu ajutorul unui submarin a reușit să străbată abisurile de sub calota glaciară și să constate că viteza de rotație a Pământului la Polul Nord este zero.

În anul 1910, Wilkins face parte, ca fotograf, din echipajul unui submarin care avea ca obiectiv descoperirea unui continent ascuns în calota glaciară din Arctica. Expediția formată din 11 membri a durat trei ani și au fost parcurși 8000 km.

În anul 1927, Wilkins a efectuat cel mai lung zbor deasupra Polului Nord. El a survolat teritorii necunoscute până atunci. În notele sale, Wilkins a scris despre un munte care nu era acoperit de gheață și despre existența unei oaze de verdeață în acea zonă.

În august 1931, Wilkins primește de la un sponsor un submarin care nu era în cel mai bun stadiu de funcționare. Pornește într-o aventură nebunească alături de alte 20 de persoane. În august 1931, submarinul este localizat la 850 km de Polul Nord.

La bordul submarinului nu existau surse de căldură, iar hrana s-a terminat după câteva zile. Căpitanul submarinului transmite că deplasarea este imposibilă. Sponsorul transmite că misiunea trebuie continuată.

Cu toate că echipajul s-a împotrivit la continuarea misiunii, Wilkins decide ca incursiunea să continue. O săptămână, comunicarea radio a fost întreruptă. După șapte zile, submarinul găsește o deschidere și iese la suprafață.

La acel moment, expediția a fost considerată un eșec, cu toate că Wilkins susținea că la Polul Nord, Pământul nu se rotește.

În anul 1959, membrii submarinului nuclear american Skate au ajuns în punctul cel mai apropiat de Polul Nord și au declarat că în zona explorată, Pământul nu se rotește.

loading...
loading...