Descopera ce poate sa spuna scrisul de mana despre tine

Scrisul de mână este o unealtă care oglindește caracterul uman. De-a lungul timpului, s-a dezvoltat această știință a studierii scrisului de mână pentru a trasa și a înțelege cât mai bine trăirile, gândurile, dar și comportamentul oamenilor. Potrivit ultimelor studii realizate de oamenii de știință, fiecare literă scrisă de mână scoate la lumină o latură a caracterului uman.

Analiza scrisului, sau grafologia, a fost comparată de cele mai multe ori cu un detector de minciuni, care poate scoate la iveală orice întâmplare bine ascunsă în cel mai mic sertar al creierului omului. Grafologica (tradusă din limba engleză,Handwriting Analysis”) este ştiinţa şi arta analizei personalității prin analiza scrisului de mână. Scrisul de mână este un obicei sau un reflex inconştient. Acest obicei s-a format, în cele mai multe cazuri, în jurul anilor 6-8 ai vieţii, în primele clase din ciclul primar, atunci când am învăţat literele şi cifrele, când am învăţat să scriem.

Scrisul poate fi analizat în 15 minute. Într-o jumătate de oră un analist grafolog cu experiență poate identifica mai bine de 100 de trăsături de personalitate. Pentru o analiză cât mai eficientă, textul trebuie să fie scris lejer, fără a depune prea mult efort. Cele mai bune exemple sunt scrisorile şi documentele oficiale. Iată cele mai importante caracteristici ale scrisului de mână:

Mărimea scrisului

1.Scris foarte mic
Scrisul foarte mic indică o personalitate artistică. Oamenii cu acest tip descris intră în detalii în orice fac. În general se specializează într-un singur domeniu. Au un singur scop în viaţă şi nu îşi irosesc timpul sau energia în alte activităţi.

2. Scris mic
Scrisul mic indică un intelectual şi o persoană educată cu un simţ ascuţit al observației. Aceşti oameni sunt meticuloşi şi metodici şi se descurcă bine în viaţă.

3. Scris mediu
Această este caracteristica persoanelor metodice şi echilibrate cu o minte sănătoasă. Sunt mai potrivite în afaceri decât în acordarea unor servicii. Au capacitatea de a reține mai rapid şi se pot descurca mai uşor, deşi pot avea deficienţe educaționale.

4. Scris mare
Au o minte activă. Oamenii cu acest tip de scris sunt afectuoşi, de încredere şi îi pot influenţa pe cei din jur. Foarte vorbăreţi, dacă se concentrează mai mult asupra propriilor acţiuni, pot excela uşor.

5. Scris foarte mare
Aceşti oameni se simt importanţi. Nu pot suporta criticile, de aceea au succes întotdeauna.

Stilul liniilor de bază

scris de mana1. Linii drepte
Dacă liniile sunt drepte, persoana are multă voinţă. Dacă sunt perfect drepte, persona poate fi chiar rigidă. Dacă sunt puţin neregulate, persoana are aptitudini în mai multe domenii sau are capacitatea de a le percepe.

2. Panta descrescătoare
Indică un punct de vedere mai pesimist iar persoanele sunt descurajate uşor. Dacă scrisul are o tentă accentuată în jos, atunci trebuie să fie atente deoarece pot fi naive. Pot atrage simpatia celor din jur prin afişarea acestor incapacitaţi. Dacă o persoană nu arată bine şi scrisul are o panta abruptă în jos, acest fapt trebuie luat drept avertisment.

3. Panta crescătoare
Oamenii care scriu în acest mod sunt ambiţioşi. Sunt, de asemenea optimişti. Dacă scrisul are o pantă ridicată, probabil pot vorbi mult, pot avea prea multă încredere. Dacă panta este puţin îndreptată în sus, atunci e un semn bun. Dacă este foarte abruptă, calităţile pot fi exagerate.

4. Linii neregulate
Dacă liniile o iau în sus, dar numai spre sfârşitul propoziţiei, în special în josul paginii, indica o personalitate puternică. Asemenea oameni sunt curajoşi până la exagerare.

Semnificaţiile spaţierii

1. Spaţiere mică
Dacă liniile sunt foarte apropiate una de alta şi nu au spaţiu între ele, arata o personalitate confuză, cu foarte multe gânduri îngrămădite în acelaşi timp în minte.

2. Spaţiere normală
Aceste persoane nu se grăbesc niciodată. Sunt informali şi clari în gândire sau în comportamentul zilnic. Sunt echilibraţi şi corecţi în afaceri.

3. Spaţiere mare
Foarte multe personalităţi au acest tip de spaţiere. Sunt metodici, grijulii și inteligenți. Per total, sunt persoane cu un caracter puternic.

4. Scris cursiv
Când literele fiecărui cuvânt sunt legate între ele, se numeşte scris cursiv. Acești oameni sunt fermi, ies în evidenţă, clari şi au o atitudine pozitivă. Lucrează într-un mod rafinat și sunt perfecţionişti. Este marca unui sceptic.

5. Scris spart
Aici, doar câteva litere sunt deconectate. Acest tip de scris indica abilitatea de a judeca caracterul uman. Scrisul lor pare ritmic şi implică o gândire uniformă, cu mici sclipiri de inspirație. Este într-adevăr scrisul oamenilor inteligenţi.

6. Scris întrerupt
Aici toate literele sunt scrise separat. Aceşti oameni trăiesc în propriile iluzii și sunt foarte creativi. Inevitabil este o persoană iubitoare de artă şi natura. Nu confundați acest tip de scris cu literele de tipar.

7. Scris mic şi înghesuit
Când cuvintele sunt înghesuite, indica persoane extrem de expresive.Oamenii cu acest tip de scris sunt precauţi în probleme privind banii, fac afaceri profitabile și sunt suspicioși.

8. Scris spațiat între cuvinte
Când literele sunt foarte depărtate, aparţin persoanele care sunt expresivi, dar extravaganţi. Exhibiţionişti, sunt activi din punct de vedere social şi dependenţi de viață bună. Nu sunt sistematici şi sunt în mod normal risipitori. Uită foarte uşor şi trebuie să fie atenți în privinţa banilor.

Analiza formelor literelor

1. Litere rotunjite
Acest tip de scris are formaţiuni rotunjite. Pare că persoana a scris lejer. Aceste persoane sunt leneşe, capricioase şi urăsc să muncească mult. Au tot timpul din lume să vorbească, dar tot cred că sunt ocupate. Însă sunt şi iubitoare de pace, respecta regulile şi aspiră la lucrurile bune din viaţă.

2. Litere tip
Aceste litere sunt simple şi fără decoraţii. Scrisul e drept. Persoanele de acest tip sunt meticuloase, muncitoare şi practice. Sunt în general ocupate şi rezervate.

3. Litere ascuţite
Acestea se disting faţă de literele tip sau rotunjite. Oamenii care scriu aşa sunt pline de viaţă şi energie. Vor să conducă, dar sunt agresive şi îşi doresc rezultate imediate. Nu suportă criticile. Dacă scrisul este prea ascuţit, reflectă o persoană cu interes financiar. Dacă sunt moderat ascuțite, persoana poate fi înțeleaptă, afectuoasă şi experimentată.

4. Litere egale
Dacă mărimea literelor nu se schimbă, indica o persoană foarte grijulie si conștientă. Aceste persoane nu-şi neglijează datoriile şi au grijă să ducă la capăt orice proiect desfășurat. Sunt în mod normal absorbiţi în detalii ale oricărui tip de muncă pe care o depun.

5. Litere inegale
Scrisul de acest tip este plin de litere de mărimi variate. Aceste persoane sunt de încredere şi pot fi indecise. Aleg întotdeauna calea cea mai ușoară.

6. Litere care se măresc
Acest tip de scris indică un comportament restricționat. Aceste persoane sunt doritoare să se afirme, să muncească mult şi să obțină rezultate pe cai cinstite.

7. Litere care se micșorează
Acestea arată o personalitate cu tact şi prietenoasă. Acest tip de oameni se folosesc bine de relaţiile lor. Sunt oneşti în toate afacerile.

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)