Mistere

Delomelanicon, cartea scrisă de Lucifer care poate deschide portalul spre alte dimensiuni

4views

Delomelanicon este una dintre cele mai controversate cărți pentru că legenda spune că a fost scrisă de Lucifer. Atunci când a fost alungat din cer, îngerul negru a scris cartea, unde a consemnat cele nouă etape prin care se poate ajunge în întuneric.

Delomelanicon este o carte apocrifă, dar există numeroase legende care susțin că atunci când Lucifer a fost alungat din Rai, s-a refugiat undeva pe Terra, pentru ca mai apoi să-și consemneze cunoștințele în paginile cărții. Numele cărții se traducePe apele întunericului” și provine din greaca veche. Mai târziu a fost tradusă în latină și a purtat numele deNouă porți“. Singura problemă este că atunci când a fost tradusă, i-au fost adăugate numeroase elemente cabalistice pentru ca doar inițiații să o poate înțelege pe deplin.

Versiunea în greacă s-a pierdut și în aceste condiții Delomelanicon s-a transformat într-una dintre cele mai enigmatice scrieri din toate timpurile. Cu toate acestea, în 1592, Giordano Bruno a încercat descifrarea celor mai importante informații din cartea lui Lucifer. Conform descoperirilor lui Bruno, cartea vorbește despre cele 9 porți sau 9 etape prin care se poate pătrunde în lumea întunecată a ființelor dintr-o altă dimensiune.

Aceste porți nu pot fi activate decât în anumite condiții. Nu se cunoaște dacă există vreo persoană pe această planetă care a reuşit să le descopere pe toate, dar este cert că portalurile se pot activa doar toamna. Acest anotimp este sinonim cu decăderea lui Lucifer și doar atunci se pot invoca ființele subtile din lumea de dincolo.

În 1666, an parcă predestinat, venețianul Aristide Torchia a scris o carte inspirată din Delomelanicon pe care intitulat-oNouă Porți”. Așa cum declara autorul, cartea a fost scrisă cu inspirație magică, inspirație care un an mai târziu i-a adus moartea prin arderea pe rug. Torchia a încercat să descifreze misterul celor nouă porți sau etape către lumea de dincolo și astfel să invoce ființele subtile cu puteri incredibile.

Loading...

Cele nouă gravuri, care reprezintă ori cele nouă etape spre destinație sau poate chiar cheia care poate deschide cele nouă porți, sunt de-a dreptul sugestive și au ridicat numeroase probleme cu privire la interpretare. Cel care este capabil să realizeze legătura sau să dezlege misterul elementelor sugestive, va fi capabil să deschidă portalul spre o altă dimensiune.

Delomelanicon

Mai jos vă prezentăm cele nouă gravuri, însoțite de câte o descriere în limba latină. Dacă vă simțiți apți pentru descifrarea misterului nu ezitați să ne împărtășiți cheia pentru deschiderea portalului spre o altă dimensiune.

 

loading...