Delfinii se organzeaza in grupuri de interese si tradeaza cand se plictisesc

Un studiu realizat pe delfinii din  Shark Bay, Australia, arata ca și aceștia se organizează în grupuri de interese, iar atunci când nu mai sunt mulțumiți trădează fără să mai privească în urmă. Pentru acest studiu s-au folosit delfinii din specia Tursiops Truncatus (delfinii cu bot gros), care timp de cinci ani au fost monitorizați pentru a li se înțelege comportamentul.

Studiul a fost condus de dr. Richard Connor, care a conchis că mamiferele marine se organizează şi trăiesc într-osocietate deschisă„. Ei se deplasează numai în grup, iar atunci când două grupuri se întâlnesc, conducătorii decid cum să reacționeze.

Dr. Richard Connor susține că delfinii sunt foarte inteligenți, comunică între ei și pot lua decizii referitoare la acțiunile lor viitoare. Ei își dau seama repede dacă un grup le este ostil sau nu şi acționează în consecință.

Delfinii din Shark Bay, din vestul Australiei, se organizează în trei tipuri diferite de alianţe, în funcţie de complexitatea lor. Primul grup este cel format din doi sau trei delfini care pornește în căutarea femelelor fertile. Această alianță durează până într-o lună de zile.

Al doilea tip de grup presupune de la 2 până la 14 masculi care atacă grupurile rivale pentru a răpi femelele. Iar al treilea tip de grup întâlnit la delfini este acela în care mai multe alianţe de delfini stabilesc relaţii amiabile şi acţionează precum o armată.

Loading...

În acest sens, delfinii sunt niște mamifere al căror comportament este identic cu al omului, iar în anumite momente organizară socială a lor este demnă de apreciat.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și