DEGRAVITAȚIONAREA, TRANSPORTUL COLOȘILOR DE PIATRĂ

În Oceanul Pacific, undeva în Micronezia, se află una dintre cele mai enigmatice cetăți din piatră.

În imediata apropiere a insulei de origine vulcanică Ponape, făcând parte din arhipelagul Carolinelor, se află o colonie formată din nu mai puțin de 93 de insule construite artificial în apa foarte puțin adâncă din zona recifelor coraligene. O barieră artificială protejează colonia de forța distructivă a valurilor oceanului.

Insulele sunt legate între ele printr-o serie de canale înguste, întregul complex purtând denumirea de Nan Madol.

Pe una dintre ele se află o cetate de un tip deosebit, construită ca și întregul complex din blocuri hexagonale de bazalt de câte 3-6 metri lungime, blocuri care cântăresc între 20 și 25 de tone fiecare.

Cetatea, înzestrată cu ziduri înalte de circa 9 metri și groase de cel puțin trei metri, prezintă un aspect destul de neobișnuit prin unicatul său constructiv. Cei care au vizitat Nan Madolul au descris o experiență șocantă.

În ceea ce privește anul construcției sunt multe incertitudini. Legendele indigenilor vorbesc despre o seminție ciudată de pitici isteți, dar foarte violenți care posedau forțe supranaturale. După ce opera a fost terminată, aceștia s-au retras în munți. După aceștia pe insule au venit uriașii.

Întâmplarea face ca în anul 1928, arheologii să descopere oseminte ale unor oameni cu o înălțime de peste doi metri. Nu se cunoaște cum au fost transportate blocurile de bazalt pe o distanță de peste opt kilometri. Singurele mijloace de navigație erau pirogile, ori blocurile de bazalt aveau peste 20 de tone greutate.

Sunt cercetători care susțin că aceste blocuri au fost transportate prin aer de către zei.

Stonehenge este una dintre cele mai impunătoare și misteriase construcții ridicată cu peste 3500 de ani în urmă. De la altar de sacrificii druid, templu al Soarelui, observator astronomic, cetate romană, monument memorial și până la punct de aterizare al OZN, toate teoriile au fost rând pe rând probate. Cum au fost transportate blocuri de piatră de peste 80 de tone greutate, în condițiile în care roata și carul de povară nu erau descoperite?

Legendele susțin că blocurile au fost aduse prin aer de către vrăjitori. Un bloc de piatră cu o asemenea dimensiune ridică semne de întrebare nu numai cu privire la transport ci și la tăierea unui asemenea colos. Pentru a transporta un asemenea bloc de piatră ar fi fost necesar 1600 de persoane.

Ne întrebăm cum se poate distribui această mulțime de oameni pe lângă un asemenea bloc?

Cetatea Cerra Galan sau orașul oamenilor zburători, cum mai este denumit de pieile roșii, este construită pe un platou unde, din cauza rarefierii oxigenului, peste 6000 de metri, nu pot supraviețui, cu excepția unor mici rozătoare, nici un fel de mamifere.

Cetatea construită fără porți de acces se ridică semeață și enigmatică sfidând puterea noastră de înțelegere. Sunt cercetători care susțin teoria conform căreia structurile materiale, blocurile de piatră în cazul nostru, au fost degravitaționate și apoi transportate cu ajutorul forțelor telekinetice.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și