DECORPORALIZAREA, relatări dintr-o lume paralelă

DECORPORALIZAREA, relatări dintr-o lume paralelă

Nicolas Fraisse are 30 de ani și este considerat ca fiind un tânăr atipic. Această poveste ciudată a început la vârsta de 7 ani, atunci când se afla la școală. Era la ora de matematică și dintr-o dată el s-a trezit în curtea casei sale unde și-a văzut câinii jucându-se.

Americanii au numit acest fenomen out of body, ieșirea din corp. Timp de 10 ani, doi specialiști de la un institut din Geneva i-au urmărit evoluţia. Mulți au considerat că Fraisse este un mincinos și că un asemenea fenomen nu se poate produce. În momentul în care a descris ce se petrece în diverse locuri, unde el nu se afla fizic, oamenii l-au considerat un vrăjitor, un ciudat.

A fost consultat de mai mulți medici, părinţii credeau că are grave probleme de sănătate, printre care și nebunia, dar aceștia au stabilit că este perfect sănătos fizic și psihic.

La vârsta de 18 ani se mută la Paris unde își găsise de lucru. Din când în când, misteriosul fenomen de ieșire din corp se produce și Fraisse ajungea la cimitirul unde era înmormântată bunica lui cu care avusese o relație foarte apropiată. Depunea pe mormânt flori sau jucării.

Lucrurile s-au dovedit reale. Fraisse se afla la sute de kilometri de mormântul bunicii și reușea să ajungă în mod miraculos la mormânt. Părinții lui descopereau florile și jucăriile pe mormântul bunicii, după ce în prealabil erau anunțați de fiul lor că a făcut o vizită în cimitir, în timp ce se afla la muncă în Paris.

Specialiștii elveţieni care au studiat acest caz au stabilit că au de-a face cu fenomenul de decorporalizare. Conștiința nu este închisă în interiorul corpului. Ea călătorește în locuri în care din punct de vedere fizic individul nu ajunge.

Pentru prima dată, călătoria astrală, așa a mai fost numit acest fenomen, a fost studiată de George Tyrrell în anul 1943. Un fenomen asemănător cu cel al decorporalizării este bilocația. O persoană se află în două locuri diferite în același timp.

În cazul bilocației individul este observabil, vorbește, atinge lucrurile. Este celebru cazul lui Alphonse de Ligouri care în momentul morții papei Clement al XIV-lea s-a aflat lângă papă și în același timp el a fost observat în reședința lui își desfășura activitățile zilnice.

sufletul

Scriitorul Ernest Hemingway povestea că după ce a fost rănit de un obuz în timpul celui de al Doilea Război Mondial avea capacitatea de a se dematerializa și de a ajunge în locuri unde nu fusese niciodată, pe care le descria cu o precizie excepțională.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)