DECADENȚĂ ȘI CREDINȚĂ LA VATICAN: Ororile ascunse în spatele Bisericii

DECADENȚĂ ȘI CREDINȚĂ LA VATICAN: Ororile ascunse în spatele Bisericii

Scandalul a izbucnit în 1990, când părintele Maciel a fost acuzat de opt seminariști din Legiunea lui Christos, că au fost abuzați sexual de către Maciel, timp de 14 ani. Seminariştii au povestit că erau atrași în cameră de Maciel, pe motiv că acesta era bolnav, puși să-i facă masaj, după care se consuma actul sexual.

Maciel susținea că însuși papa Pie al XII-lea prescrisese un astfel de tratament, împotriva durerilor cronice.
În 1997, scandalul a atins apogeul, atunci când un ziar american a făcut public acest lucru. Reprezentanții Vaticanului s-au făcut că nu aud aceste lucruri, până în 1998, când seminariștii au depus plângere la Vatican. După legile ecleziastice, abuzurile erau prescrise, pentru că se produseseră cu mulți ani în urmă. Maciel, părinte mexican de origine, a continuat să-și desfăşoare activitatea în Brazilia, cu consimțământul tacit al Vaticanului.

Un alt scandal care a zguduit Vaticanul a fost cel legat de poziția papei PIE al XII-lea față de evrei. În 1942, în Roma au fost omorâți de către naziști numeroși evrei. Vaticanul nu a luat nicio poziție vis a vis de această tragedie. Toate aceste evenimente, afirmă istoricii, s-au petrecut sub fereastra Vaticanului. În timp ce nenumărate biserici catolice au adăpostit sau ajutat pe evrei, Vaticanul nu a avut nicio reacție la atrocitățile care se produceau sub ochii lor.
Documentele vremii arată că în perioada celui de al II-lea Război Mondial, Vaticanul avea o avere uriașă, multe din afaceri făcându-le chiar cu Germania Nazistă.

Un alt scandal care a zguduit Vaticanul a fost cel legat de părintele Tamburini, care a lucrat 25 de ani la Arhiva Vaticanului. La vârsta de 74 de ani el se retrage și începe să scrie o carte, în care prezintă documente care atestă atrocitățile făcute de biserica catolică. De la crime, asasinate, pedofilie până la războaie și evaziuni financiare, totul este prezentat cu probe care nu prezintă dubii.

Documentele care stau la baza cărții au fost ținute în cel mai mare secret în Arhiva Vaticanului.
Cartea vorbește despre viața decadentă pe care o duceau înalții prelați ai bisericii. Magia neagră și alte practici oculte erau folosite de către reprezentanții Vaticanului. Pus în fața faptului împlinit, Vaticanul a emis un comunicat succint în care spunea că preotul Tamburini a încălcat regulile Vaticanului și că gestul lui este unul deplorabil și dezavuat de Vatican.

Tamburini a fost declarat persona non grata. Vaticanul a interzis vânzarea acestei cărți pe teritoriul administrat de ei.
În anul 2010, Vaticanul a fost zguduit de un alt scandal în care mai mulți preoți de la Vatican erau implicați într-o rețea de prostituție masculină. Legăturile homosexuale mergeau până la nivel de înalți prelați, care beneficiau de aceste servicii.

Loading...

Câteva luni mai târziu, cotidianul Panorama publică un articol intitulat Nopțile nebune ale preoților gay. În articol erau prezentați trei preoți care frecventau cluburi gay. Conform istoricilor care au studiat istoria Vaticanului, până în prezent, biserica catolică a avut 266 de papi. Unii au condus cruciade sau inchiziția, alții au apărat drepturile omului.
Papa Francisc este primul papă iezuit și care provine din America. La vârsta de 20 de ani, are o gravă infecție respiratorie, în urma căreia pierde un plămân.

vatican

Urmează o școală de tehnician chimist, iar la vârsta de 25 de ani revine la biserică și la credință. În anul 2001, când a fost numit cardinal, s-a prezentat în fața papei în picioarele goale. Refuză mașini luxoase cu șofer, preferând papamobilul. În Argentina a trăit într-un apartament modest și a circulat în mijloace de transport în comun. El consideră sărăcia ca fiind o violare a drepturilor omului.

În timpul dictaturii din Argentina, 1976-1983, sunt multe voci care susțin că Papa Francisc nu a luat poziție față de atrocitățile comise. Și la Vatican există superstiții. După profețiile Sfântului Malachi, conform căruia Papa Francisc va fi ultimul papă, există temeri că așa vor sta lucrurile. În seara în care a fost anunțată retragerea Papei Benedict, clădirea Vaticanului a fost trăsnită de două ori. A fost considerat ca fiind un semn rău, venind de la divinitate.

loading...

Related posts