Mistere

De unde cunosteau sumerienii secretele celor 12 planete?

Este dovedit deja că cea mai veche civilizaţie de pe pământ este cea sumeriană. În regiunea Mesopotamiei civilizaţia unică a sumerienilor a apărut mai mult de 6.000 de ani în urmă şi a avut toate semnele ale civilizaţiei foarte dezvoltată. Este demn de menţionat faptul că sumerienii utilizau în calcul sistemul ternar de conturi şi au fost familiarizaţi cu numerele Fibonacci. În legendele sumeriene se conţin informaţii şi descrierea originii, evoluţiei şi structurii sistemului solar.

Aceasta civilizaţie a fost avansată din punct de vedere tehnologic pentru că altfel nu se explică cum de avea acces la secretele Universului. De exemplu, sumerienii cunoşteau toate cele 12 planete din sistemul nostru solar. Ideea este că doar 5 dintre ele sunt vizibile cu ochiul liber, pentru celelalte 7 este nevoie de telescoape speciale.

tellasmar1 - De unde cunosteau sumerienii secretele celor 12 planete?Omul modern a descoperit Uranus abia în secolul XVII-lea şi a denumit-o oficial planeta abia în secolul al XVIII-lea. Neptun, care se poate observa doar cu ajutorul unui telescop performant, a fost descoperită in secolul al XIX-lea, în timp ce Pluto a fost observată abia în anul 1930. În 2006 astronomii au oferit o nouă perspectivă asupra planetelor din sistemul nostru solar, certificând existenta celor 12 planete.

Civilizaţia sumeriana a trăit acum 6.000 de ani şi nu a dispus de vreun telescop din câte ştim noi până în prezent. Cu toate acestea ei cunoşteau cele 12 corpuri cereşti pentru că s-au găsit numeroase tăbliţe care invocau într-un fel sau altul planetele. Mai mult decât atât, sumerienii aveau cunoştinţe avansate despre Calea Lactee cât şi despre întreg Universul. Se pare că unele lucruri scapă omului modern, atât de avansate erau cunoştinţele acestei străvechi civilizaţii.

Oare sumerienii au primit informaţii de la o civilizaţie extraterestră pentru că altfel cunoştinţele lor în materie de astronomie sunt inexplicabile?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top