Mozaic

DE LA VRĂJITORIE LA EXORCISM

În perioada 1692-1693, în Massachusetts, SUA, 200 de persoane au fost acuzate de vrăjitorie. 20 au fost executate. Ulterior, autoritățile au recunoscut greșeala și au recompensat familiile victimelor

Paranoia avea să cuprindă și Europa, unde au fost ucise peste 2000 de persoane acuzate de vrăjitorie. Cazul vrăjitoarelor din Salem a început în anul 1692, atunci când trei fete au început să prezinte un comportament deviant. Pentru această situație au fost acuzate trei femei, două servitoare și o bătrână săracă din comunitate, pe nume Tituba.

Ea a fost singura care a recunoscut că diavolul a venit la ea și i-a spus să-l slujească. Ea a mai spus că diavolul a obligat-o să semneze într-o carte că va respecta legământul. Cele trei femei sunt aruncate în închisoare.

Lucrurile nu se opresc aici. Alte persoane au fost acuzate de vrăjitorie. Chiar și o fetiță de 4 ani a fost interogată de comisia de judecată.
Isteria generală se instalase și ne arată că omul nu este un animal rațional. Istoricii susțin că, de-a lungul timpului, peste 100000 de persoane au fost ucise ca urmare a acuzațiilor de vrăjitorie.

Ca urmare a acestor evenimente, apare o altă practică, cea a exorcizării. În prezent, în Franța sunt 120 de preoți specialiști în exorcizare. În anul 1999, papa Jean Paul al II-lea a aprobat un nou ritual al exorcizării, înlocuindu-l pe cel promulgat de papa Paul al V-lea, în anul 1619.
Papa spunea că Demonul este actual și în zilele noastre.

Exorcizarea sau alungarea spiritelor malefice este un ritual despre care se spune că era practicat și de romani în momentul botezului. Despre Iisus se spune că ar fi practicat exorcizarea, o rugăciune specifică, prin care Demonul era alungat din sufletul unei persoane.

La mănăstirea Frăsinei, Vâlcea, în fiecare vineri, în cea mai mare taină se fac slujbe de exorcizare de către anumiți preoți. Biserica Ortodoxă Română condamnă astfel de practici, dar în multe locuri ele se practică.

magia si vrajitoria - DE LA VRĂJITORIE LA EXORCISM

În cărțile bisericești există câteva rugăciuni speciale care trebuie spuse numai de episcopi și preoți. Ele conțin blesteme la adresa diavolului și sunt foarte puternice. Un om de rând nu poate să spună astfel de rugăciuni pentru că ar putea întâmpina reacții puternice din partea diavolului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top