DE LA GHEIȘE LA FEMEI SAMURAI

În traducere, gheișă înseamnă o persoană cu înclinații artistice. Gheișele sunt persoane de companie, extrem de rafinate care sunt pregătite încă din copilărie pentru această meserie. Despre ele se spune că dețin arta seducției.

A fi gheișă este o meserie. În Japonia se face diferența între o gheișă și o prostituată. Istoria gheișelor începe în anul 1712, atunci când a fost deschisă o ceainărie într-un cartier select.

Sunt texte care descriu prezența gheișelor încă din secolul al XI-lea. Ele excelează în arta conversației, a dansului, poeziei și muzicii. Ele erau confidentele celor mai puternici și bogați bărbați japonezi.

Exista o regulă care trebuia respectată. O gheișă nu putea avea relații sexuale cu un client. Se pare că această regulă nu a fost respectată tot timpul.

Conform statisticilor, în prezent, există 200 de gheișe, mai ales în orașul Kyoto, numărul lor reducându-se drastic. În Japonia a purta un kimono este o artă. Se spune că o gheișă știe să facă cel mai bine acest lucru.

În texte vechi japoneze se spunea despre gheișe că vocea lor oprește norii și cântecele lor zguduie apele. Când o gheișă se retrăgea din această meserie, exista un adevărat ritual, în urma căruia femeia se putea căsători sau deveni instructoarea unei gheișe ucenică.

La polul opus, în Japonia au existat femei samurai, extrem de expermentate în arta armelor. Ele erau adevărate războinice care luptau cot la cot cu samuraii. Acestea practicau ritualul de harakiri.

GHEIȘE - DE LA GHEIȘE LA FEMEI SAMURAI

Spre deosebire de bărbați ele își tăiau beregata. Înainte de începerea acestui ritual, erau aleși martorii, de obicei cei mai buni prieteni. Femeia sau bărbatul samurai scriau un poem pe care martorii îl înmânau familiei. Capul și cenușa rezultată după incinerare erau date familiei.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.