Uncategorized

De la Big Bang la Big Crunch, fapte misterioase despre universul nostru

Există mai multe teorii cu privire la viitorul Universului. Prima dintre acestea se referă la faptul că materia care formează Universul este suficientă și că forțele de gravitație vor opri expansiunea, ducând la formarea unei contracții care va genera Big Crunch.

Vă prezentăm etapele pe care susținătorii acestei teorii le invocă.

1.Big Bang a avut loc acum 15 miliarde de ani

  1. Astăzi, Universul este în expansiunea

3.Faza de expansiune maximală va fi oprită de forța gravitațională

4.Va urma o fază de contracție

  1. Big Crunch, marea contracție, Universul va deveni din ce în ce mai cald și dens, după care se va produce un nou Big Bang.
  2. O altă teorie susține că masa Universului este prea slabă și expansiunea va continua. Stelele vor muri și se vor transforma în găuri negre.

  3. Galaxiile vor deveni gigantice găuri negre.

  4. Găurile negre se vor evapora și vor forma radiații și particule elementare.

  5. Cu siguranță, Universul este într-o continuă schimbare. Nu știm care dintre cele două variante se va produce, dar întrebarea care se pune este ce se va întâmpla cu omenirea?

În anul 1929, Edwin Hubble a fost primul om de știință care a constatat că galaxiile se depărtează unele de altele. S-a spus că Universul este în expansiune.

loading...

Studiile recente au demonstrat că energia Universului este în scădere. Universul este în declin, îmbătrânește. Galaxia noastră se îndepărtează cu o viteză de 2 milioane km/h., mișcarea fiind provocată de un imens vid extragalactic.

În anii 80, cercetătorii au descoperit că galaxia noastră se îndreaptă spre o zonă a Universului numită Marele Magnet, care este foarte densă în materie. Expansiunea Universului are loc după niște reguli fizice pe care nu le înțelegem pe deplin.

univers - De la Big Bang la Big Crunch, fapte misterioase despre universul nostru

Ultimele măsurători au demonstrat că este mult mai rapidă decât se credea și se presupune că ar fi generată de energia întunecată, o sursă și ea necunoscută.

Cercetătorii ruși au avansat ideea că această energie ar putea fi generată de fluctuațiile vidului prin efecte cuantice, ori de un câmp de energie necunoscut, asemănător câmpului legat de bosonul Higgs. Energia întunecată și expansiunea accelerată a Universului sunt misterele cele mai mari ale fizicii moderne

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top