The news is by your side.

De ce visăm persoane decedate și ce semnificație au aceste vise

0

De ce visăm? Visele, pe lângă faptul că reprezintă un mister încă neelucidat, sunt acele frânturi și informații, fie din realitate sau nu, pe care creierul le îmbină pentru a realiza o poveste. 

În cele mai multe dintre cazuri, visele sunt neînțelese și probabil că din acest motiv ele ne marchează și chiar șochează. De-a lungul timpului, au existat numeroși psihologi care au încercat să elucideze misterul viselor. Psihologii susțin că visele au o legătură directă cu cele mai mari temeri ale noastre.

Freud a descoperit secretul viselor?

 

De ce visăm? Sigmund Freud, părintele psihanalizei, susținea că visele reprezintă calea regală pentru a înțelege subconștientul. În 1985, celebrul psihanalist a publicat o serie de lucrări științifice prin care concluziona că a descoperit secretul viselor. Este vorba de celebrul vis al injecţiei Irmei, analizat aproape complet de Freud şi publicat în paginile monumentalei sale lucrăriInterpretarea viselor” . Visul este abordat în manieră care va deveni clasică pentru practicienii psihanalizei, cu ajutorul asociaţiilor visătorului.

După analiza visului său care se dovedeşte a fi cât se poate de coerent, Freud declară pe bună dreptate:visul nu este ceva lipsit de sens, nu este o absurditate şi, spre a ni-l explica, nu este necesar să presupunem că o parte din tezaurul nostru de reprezentări doarme, în timp ce o parte începe a se trezi. Este un fenomen psihic în întreaga accepţiune a termenului şi de fapt este împlinirea unei dorinţe”.

Așadar, visele fac parte din noi și ele se produc cu un scop precis. Acela este de a dezamorsa o serie de dorințe ascunse, pe care conștientul nostru le neagă de cele mai multe ori sau pur și simplu nu poate să le accepte.

De ce visăm?

Este limpede că toți visăm și o facem în fiecare noapte de mai multe ori. Oamenii de știință susțin că ne amintim doar 10% din ceea ce visăm și în general aceste frânturi sunt desprinse din visele de dimineață. Dacă visele apar înainte de miezul nopţii sau ne trezim imediat după ce am visat, nu ne aducem aminte nimic.

Mai mult de atât, până în prezent nu s-a descoperit nicio explicație clară pentru a răspunde la întrebarea: de ce visăm? S-au încercat mai multe presupuneri și ipoteze, dar niciuna nu s-a adeverit a fi răspunsul real. Procesul de visare este o acțiune involuntară, la fel ca respiratul, care se produce în fiecare noapte. Este normal ca această acțiune să aibă și un scop, dar acest scop este încă un mister pentru omenire.

Normal sau paranormal?

  • Există mai multe tipuri de vise. De exemplu coșmarurile sunt temerile noastre de zi cu zi.

Creierul încearcă să le elimine și modalitatea cea mai la îndemână este visul.

Acestea sunt extrem de rare și în general sunt definite precum un semnal de alarmă pe care îl oferă subconștientul. Amatorii de paranormal susţin că visele pot fi premoniţii şi că ceea ce visăm poate fi de fapt un lucru care ni se poate întâmpla în viitor, fie că este vorba despre ceva bun sau o tragedie. Ei mai susţin şi că visele pe care avem cu persoane sau locuri necunoscute pot fi amintiri din vieţi anterioare pe care doar subconştientul le păstrează.

  • Visele despre boli

Există momente în care putem visa că ne doare ceva sau că suferim de o boală. Specialiștii susțin că aceste vise nu trebuie ignorate și ar fi bine să mergem să efectuam cercetări cu privire la acea boală. Creierul poate să transmită semnale de alarmă cu privire la o problemă din organism.

  • Visele despre oameni decedați

Potrivit specialiștilor în spiritism, oamenii care trec în neființă nu încetează să comunice cu noi, încercând astfel să ne aline durerea. Nu este un lucru straniu să visăm persoanele dragi, care au trecut în neființă și din acest motiv este important să ne amintim detaliile importante din acele vise. Parapsihologii susțin că cei morți, prin aceste detalii, încearcă să comunice cu noi și să ne transmită mesaje din luema de dincolo.

Mesajele din visele cu persoane decedate

PROFEȚII-ȘI-VISE De ce visăm persoane decedate și ce semnificație au aceste vise

În funcție de circumstanțele visului, există mai multe interpretări, după cum urmează:

– dacă este în viaţă şi participa la acţiune ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, însă fără a avea un rol principal, atunci visul este legat de un sentiment latent de dor al persoanei, care doare, fără a fi vorba, însă, de sentimente foarte tulburătoare sau intense.

– dacă persoana decedată are un rol important în acţiunea din vis şi te străduieşti să o ajuţi, înseamnă că simţi că ai lăsat ceva nerezolvat între voi, atunci când era în viaţă.

– dacă persoana decedată încearcă să te sfătuiască cu ceva, înseamnă că în viaţa reală ai nevoie de ghidare, protecţie şi confort. Poate că te simţi singură şi neputicioasa, iar acest aspect se reflectă în ceea ce visezi. Un astfel de vis, în care un spirit îţi arată calea, poate fi foarte reconfortant în perioadele dificile.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și