De ce purtau medicii costume ciudate in timpul epidemiei de ciuma bubonica?

De ce purtau medicii costume ciudate in timpul epidemiei de ciuma bubonica?

Ciuma bubonică, cunoscută și sub numele de Moartea Neagră, a fost cauza morții a 75 de milioane de oameni de pe trei continente în secolul al XIV- lea. Această epidemie a fost detectată pentru prima dată în China în 1330 pentru ca mai apoi să-și facă drum spre Europa. Ciuma bubonică a fost epidemia care a omorât cel mai mare număr de oameni din toate timpurile.

Leacul pentru stoparea Morții Negre nu a fost descoperit în acele vremuri, dar medicii din dorită de a vindeca oamenii, dar și de a se proteja au apelat la un costum ciudat. Nu se poate spune cu exactitate la ceea ce s-au gândit doctorii din acele vremuri, dar cu siguranță că acest costum, format din elemente stranii, este de-a dreptul fascinant și ciudat.

Astfel costumul era format din următoarele piese: pălărie, cioc de pasăre, lentile roșii, o pelerină neagră, pantaloni din piele și un toiag din trestie de zahăr.

moartea neagra

Pălăria: În secolul al XIV-lea fiecare medic purta o pălărie. În acele vremuri medicii credeau că o pălărie mare ține la distanță bacteriile.

Mască cu cioc de pasăre: Ciocul de pasăre era umplut cu oțet și diverse substanţe chimice urât mirositoare. Nu se cunoaște motivul pentru care s-a apelat la această mască. Probabil că atunci când medicii intrau în contact cu un corp în descompunere mirosul era ținut la distanță astfel.

Loading...

Lentilele roșii: Se credea că lentilele roșii produc imunitatea față de anumite boli.

Hainea neagră: În general această haină sau pelerină era unsă cu grăsime pentru a se crea un strat protector între mediul înconjurător și persoana care o purta.

Pantalonii negri: Ca și haina, pantalonii erau unși cu grăsime şi astfel medicul era în siguranță în fața maladiei.

Trestia de zahăr: Această alegere este de-a dreptul interesantă pentru că se presupune că toiagul era folosit pentru întoarcerea cadavrelor.

loading...

Related posts