De ce purtau medicii costume ciudate in timpul epidemiei de ciuma bubonica?

Ciuma bubonică, cunoscută și sub numele de Moartea Neagră, a fost cauza morții a 75 de milioane de oameni de pe trei continente în secolul al XIV- lea. Această epidemie a fost detectată pentru prima dată în China în 1330 pentru ca mai apoi să-și facă drum spre Europa. Ciuma bubonică a fost epidemia care a omorât cel mai mare număr de oameni din toate timpurile.

Leacul pentru stoparea Morții Negre nu a fost descoperit în acele vremuri, dar medicii din dorită de a vindeca oamenii, dar și de a se proteja au apelat la un costum ciudat. Nu se poate spune cu exactitate la ceea ce s-au gândit doctorii din acele vremuri, dar cu siguranță că acest costum, format din elemente stranii, este de-a dreptul fascinant și ciudat.

Astfel costumul era format din următoarele piese: pălărie, cioc de pasăre, lentile roșii, o pelerină neagră, pantaloni din piele și un toiag din trestie de zahăr.

moartea neagra

Pălăria: În secolul al XIV-lea fiecare medic purta o pălărie. În acele vremuri medicii credeau că o pălărie mare ține la distanță bacteriile.

Mască cu cioc de pasăre: Ciocul de pasăre era umplut cu oțet și diverse substanţe chimice urât mirositoare. Nu se cunoaște motivul pentru care s-a apelat la această mască. Probabil că atunci când medicii intrau în contact cu un corp în descompunere mirosul era ținut la distanță astfel.

Loading...

Lentilele roșii: Se credea că lentilele roșii produc imunitatea față de anumite boli.

Hainea neagră: În general această haină sau pelerină era unsă cu grăsime pentru a se crea un strat protector între mediul înconjurător și persoana care o purta.

Pantalonii negri: Ca și haina, pantalonii erau unși cu grăsime şi astfel medicul era în siguranță în fața maladiei.

Trestia de zahăr: Această alegere este de-a dreptul interesantă pentru că se presupune că toiagul era folosit pentru întoarcerea cadavrelor.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și