De ce nu se mai duc oamenii pe Luna?

Apollo 15

Una dintre cele mai interesante și controversate întrebări este: De ce nu se mai duc oamenii pe Luna? Pentru a găsi un răspuns logic este nevoie de o analiză amplă a acestei situații de-a dreptul bizară.

Misiunile Apollo și Luna


Conform datelor istorice, puse la dispoziție de NASA publicului larg, primul om, care a pășit pe Lună a fost Neil Armstrong. Acest eveniment s-a petrecut în 20 iulie 1969, când nava spațială Apollo 11 a aselenizat. Armstrong a pășit în ziua următoare pe satelitul planetei noastre și a rostit celebrele cuvinte „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru umanitate”.

În anii următori, adică până în 1972 doar 24 de oameni au pășit pe Lună. Ultima aselenizare s-a petrecut în 1976. Toți acești astronauți au făcut parte din programul Apollo. În momentul în care acest program s-a încheiat niciun alt astronaut nu a mai ajuns pe Lună. Ciudat, nu?

Războiul Rece și misiunea Luna


 J.F. Kennedy, poate cel mai iubit dintre președinții americani, a fost cel care a dorit cu ardoare cucerirea Lunii. Acest eveniment se petrecea în timpul Războiului Rece, în care lupta din SUA și Rusia se ducea pe toate planurile și în toate domeniile. Pentru Kennedy, cucerirea Lunii reprezenta un punct extrem de sensibil. Capitalismul nu putea ți nu trebuia să fie învins de comunism în cucerirea satelitului planetei noastre.

Prima palma dată de ruși americanilor a fost momentul în care Iuri Gagarin a devenit primul om, care a ieșit în Cosmos. Pornind de la acest aspect rușinos, americanii trebuiau să fie primii care să pășească pe Lună. Acesta a fost motivul principal pentru care Kennedy a alocat fonduri uriașe misiunii Apollo.

Kennedy vroia să recupereze terenul pierdut în faţa sovieticilor, oferindu-le cetăţenilor americani confirmarea că SUA nu-şi pierduseră supremaţia în faţa comunismului. Johnson i-a recomandat lui Kennedy să încerce cucerirea Lunii.

Loading...

După eforturi uriașe și investiții majore, în ziua de 21 iulie 1969, la ora 02:56m Armstrong pășea pentru prima dată pe Lună. Cel puțin această informație a fost transmisă la televizor lumii întregi. Cu toate acestea, Luna a mai fost vizitată de câteva ori, pentru ca în 1972 să fie declarată neinteresantă pentru NASA.

De ce nu se mai duc oamenii pe Luna?


Explicația oficială a NASA este că o asemenea misiune implică costuri extrem de mari. Aceste costuri nu mai pot fi acoperite pentru că bugetul actual alocat misiunilor spațiale este unul extrem de mic. Această explicație este cea pe care NASA o are în ziua de astăzi și care a ridicat numeroase semne de întrebare.

Conspirații și adevăr?


Pornind de la această explicație, s-au născut numeroase controverse și teorii bizare. Cosmonautul rus Boris Volinov a fost singurul care a declarat public că nu crede poveştile cu astronauţii americani care aumărşăluit” pe Lună. Se spune că chiar Neil Armstrong, actorul principal al evenimentului, a admis destul de confuz că ceva nu a fost în regulă.Întrebat de ce, în filmul prezentat lumii întregi, praful selenar ridicat de paşii lui a căzut imediat înapoi, cu aceeaşi viteza ca şi când Luna ar avea aceeaşi atracţie gravitaţională ca şi Terra, el a răspuns ursuz:

„Da, gravitaţia Lunii ar fi trebuit să difere de cea a Terrei! Fără alte explicaţii”… Posibilă întâlnire de gradul III?

Un alt fapt ciudat este că imediat după pronunțarea primelor cuvinte ale lui Armstrong, după ce ar fi pășit pe Lună, comunicația s-a întrerupt pentru 2 minute. Cu toate acestea, radioamatorii care urmăreau transmisia dintre echipajul Apollo 11 și Huston au făcut publică o convorbire ciudată.

Arhivele pierdute?


Cândgluma” s-a îngroşat, devenind subiect internaţional de dezbatere, i s-a cerut agenţiei americane NASA să ofere originalele fotografiilor din expediţiile selenare Apollo, pentru a se infirma afirmaţiile celor care susţin că nici un picior de astronaut american nu a călcat pe solul lunar. Răspunsul NASA a fost năucitor:Originalele s-au pierdut când arhiva a fost mutată”. Ciudat, nu?

Extratereștrii de pe Lună

Cuvintele rostite de Armstrong și Aldrin sunt de-a dreptul șocante și este limpede că se referă la niște nave spațiale extraterestre sau la orice altceva de origine extraterestră.

„- Ce a fost asta? Dumnezeule, ce a fost? Este tot ceea ce vrem să ştim. Sunt enorme! Pur şi simplu enorme, vă spun! Nu, nu este din cauza câmpului de distorsiune! E de necrezut…Suntem bine, dar am descoperit nişte vizitatori. Da, au rămas aici o perioadă de timp, dacă e să judecăm după instalaţiile lor…”.

Apollo 15
Apollo 15

Bineînțeles că aceste cuvinte au fost negate de NASA și i-a îndemnat pe cei care contestă că americanii au ajuns pe Lună să meargă acolo pentru a descoperi urmele lor. Este posibil ca aceste urme să existe, dar nimeni nu le va descoperi rpea curând. De ce?

Pentru că se pare că omul are interzis pe Lună și nu fondurile sunt insuficiente și nici Luna nu a devenit o banalitate pentru om, ci altele sunt considerentele. Aceste considerente, însă, nu sunt oferite publicității, iar minciuna continuă să crească, până în clipa în care întreg adevărul va ieși la iveală.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și