The news is by your side.

De ce mor oamenii de știință după ce au făcut declarații care au bulversat lume științifică?

1

De ce mor oamenii de știință după ce au făcut declarații care au bulversat lume științifică? Este întrebarea pe care mai mulți jurnaliști francezi au lansat-o într-un articol dintr-un cotidian francez.

Aceștia au realizat un top cu morți misterioase ale unor reputați cercetători, care au rămas nerezolvate după ani de zile. Vă prezentăm câteva dintre aceste cazuri.

Cercetătorii GEC-MARCONI

În anii 80, președintele american Ronal Reagan a lansat un program ambițios numit Star Wars. Programul avea ca obiectiv distrugerea cu arme laser a rachetelor sovietice lansate în spațiu.
În perioada 1982-1990, 25 dintre specialiștii care au lucrat la acest proiect au murit în condiții neelucidate. S-a spus că mâna lungă a KGB-ului ar fi acționat.

Moartea lui David Kelly

David Kelly a fost un cercetător britanic specializat în arme biologice. În anul 2003, el a susținut că în Irak nu au existat arme biologice de distrugere în masă.

Tony Blair, primul-ministru al Marii Britanii, a decis constituirea unui comitet parlamentar care să ancheteze sursele pe care David Kelly le-a avut în această informație. La două zile după aceată declarație, Kelly a murit în condiții misterioase.

Antraxul ucide

Don Wiley a fost expert în arme chimice. În timpul epidemiei de antrax, din anul 2001, a fost descoperit mort în fluviul Mississippi, iar mașina sa cu cheile în contact se afla pe un pod din apropiere. Un alt specialist în antrax a fost descoperit mort, în același timp.

Antarctica ucide

Astrofizicianul australian Rodney Marks a murit subit la baza americană de cercetare Amundesn-Scott din Antarctica, în timp ce lucra la un observator.

Corpul său a fost preluat de reprezentanți ai oficialităților guvernamentale americane. Analizele efectuate după mai multe luni de la decesul său au relevat că a murit otrăvit cu metanol. La un interval scurt de timp, un coleg de al său a murit în condiții neelucidate.

Știința polară ucide

În anul 2013, trei cercetători care lucrau la un proiect cu privire la încălzirea climatică, au murit în condiții suspecte. S-a spus că au fost asasinați la comanda unor reprezentanți ai industriei petroliere.

Experimentul Philadelphia ucide

stiinta De ce mor oamenii de știință după ce au făcut declarații care au bulversat lume științifică?

În 20 aprilie 1959, cercetătorul Morris Jessup este găsit mort în mașina sa, parcată în garaj. S-a descoperit o improvizație la țeava de eșapament care a produs mult fum.

Moartea sa a survenit după ce a publicat mai multe documente privind experimentul Philadelphia, când nava USS Eldrige s-a teleportat 150 km.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și