The news is by your side.

De ce este dimineata respiratia asa urat mirositoare?

0

Eşti atent cu  igiena bucală, te speli pe dinţi, foloseşti aţa dentară, clăteşti cu apă de gură şi totuşi dimineaţa respiraţia are un miros neplăcut? Motivul nu este o igienă deficitară ci bacteriile care preferă mediul umed şi cald din gura noastră.

Microbii care produc compuşi  urât mirositori sunt principalii vinovaţi de mirosul urât de care, din păcate nu prea putem scăpa

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este ca dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit, să te speli pe dinţi. Pasta de dinţi şi apa de gură conţin ingrediente ca xilitolul, triclosanul şi uleiurile esenţiale care crează un mediu ostil multiplicării bacteriilor. Din păcate efectul acestora este de scurtă durată deoarece, după o anumită perioadă de timp bacteriile vor începe să se inmulţească iar.

S-a pus întrebarea la care toată lumea este curioasă să afle răspunsul: de ce mirosul urât se înrăutăţeşte pe timpul nopţii? Explicaţia este că, în timpul somnului, este redusă producţia de salivă în mod semnificativ, prin urmare se accelerează procesul de înmulţire al bacteriilor întrucât uscăciunea gurii este un mediu favorabil pentru aceasta.

5b5e00267c59fad4490788243f87edfc De ce este dimineata respiratia asa urat mirositoare?

Oamenii de ştiinţă au estimat faptul că în gura noastră sunt prezente mai multe bacterii decât există pe Pământ. Descompunerea microbiană duce la respiraţia urât mirositoare.

Alţi factori favorabil respiraţiei urât mirositoare sunt unii aminoacizi care se hrănesc cu bacterii ce conţin sulf.

Componentele mirosului urât sunt:  cadaverina(mirosul neplăcut al corpului), hidrogenul sulfurat(mirosul de ou stricat), acidul isovaleric(mirosul de picioare transpirate), metil mercaptan(mirosul de excremente), putrescine(mirosul de carne în putrefacţie) şi trimetilamina(mirosul de peşte putrezit). Putem spune că în gură avem cele mai urâte mirosuri pe care le putem imagina.

Cu alte cuvinte, în timpul nopţii se creează în gură o grămadă uriaşă de mirosuri neplăcute, ceea ce explică de ce sărutul de dimineaţă îşi pierde orice urmă de calitate romantică.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și